fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Στη χθεσινή ψηφοφορία ωστόσο υπήρξαν και σημαντικές εκπλήξεις, όταν υποψηφιότητα για την Προεδρία έδωσαν και οι τρεις υποψήφιοι Πρόεδροι, Στέλιος Μωραϊτης, Σωτήρης Τσιακίρογλου και Γιάννης Αθανασιάδης.
Πανηγυρικά λοιπόν με ψήφους 14, εκλέχτηκε με μυστική ψηφοφορία νέος Πρόεδρος ο Στέλιος Μωραϊτης, ενώ αντίθετα 5 ψήφους πήρε ο Σωτήρης Τσιακίρογλου αφού ο Γιάννης Αγκόρτσας ψήφισε άκυρο. Μία ψήφο πήρε ο Γιάννης Αθανασιάδης (ψήφισε ο ίδιος μόνο τον εαυτό του) με αποτέλεσμα αμέσως μετά να παραιτηθεί και από επικεφαλής της παράταξής του, αλλά και από μέλος. Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός Μουσταφά Κενάν. Έτσι οι μειονοτικοί στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Ξάνθης θα έχουν συνολικά 7 μέλη. (5+2).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Το θέμα των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ θέτουν με ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, 5 βουλευτές του ΚΚΕ. Στο κείμενο της ερώτησης γίνεται αναφορά στην Ένωση Προσώπων που δημιουργήθηκε και κάνει λόγο για εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων προκειμένου να συμφωνήσουν σε μειώσεις αποδοχών.Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται:
“Η γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» Λάρισας, προσπαθεί να επιβάλει δραστική περικοπή των μισθών και διευθέτηση του χρόνου εργασίας (κατάργησης του σταθερού ημερήσιου χρόνου – 8ωρου). Οι μειώσεις υπολογίζεται ότι θα ξεκινάνε από 15% και θα φτάνουν μέχρι και 40%

ΕΜΠΡΟΣ
Με ακόμη πιο περιορισμένη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε τελικά το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διαβούλευσης Δήμου Ξάνθης με θέμα τη γνωμοδότηση επί του Τεχνικού Προγράμματος που είχε αναβληθεί την προηγούμενη ημέρα, λόγω έλλειψης απαρτίας. Στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δεν παραβρέθηκαν παρά ελάχιστοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολίτες, μέλη της Επιτροπής, αν και κατά την κατάθεση των αιτήσεων ενδιαφέροντος επιθυμούσαν διακαώς την επιλογή ή κλήρωσή τους.

ΑΓΩΝΑΣ
Με παρέμβαση τους οι δημοτικοί αστυνομικοί απέτρεψαν την παραβίαση των κανόνων της αγοράς στην πόλη της Ξάνθης, αφού κατέσχεσαν μηχανήματα, τα οποία πουλούσαν στο παζάρι της Ξάνθης το Σάββατο το πρωί, χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά και φορολογικά στοιχεία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο παζάρι του Σαββάτου, πλησίασαν έναν Βούλγαρο πλανόδιο πωλητή, ο οποίος είχε απλώσει την πραμάτεια του που αποτελούνταν από αλυσοπρίονα και πολλά παρεμφερή μηχανήματα και του ζήτησαν τα σχετικά παραστατικά.

Σχετικά Άρθρα