fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Τα σενάρια που θέλουν τα δύο ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (Γ. Αθανασιάδη και Σωτ. Τσακίρογλου) που κατεβαίνουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου να συνεργάζονται μετεκλογικά σε περίπτωση που ο συνδυασμός Μωραϊτη δεν συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, επιβεβαιώθηκαν πλήρως χθες το μεσημέρι στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Life 92.1 fm από τον υποψήφιο του συνδυασμού Αθανασιάδη και δημοτικό σύμβουλο του Πούλιου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΡΙΔΗ.
O γνωστός για τις κόντρες του με τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη αρχιτέκτονας, τόνισε ότι «το απόστημα πρέπει να σπάσει», αναφερόμενος στο συνδυασμό Μωραϊτη, τονίζοντας ότι η άποψή του είναι πως σε περίπτωση που ο Μωραϊτης δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία, τότε μπορεί να γίνει άνετα Συνδιοίκηση Γ. Αθανασιάδη – Σωτ. Τσιακίρογλου και οι δύο συνδυασμοί να συνεργαστούν.
Απαντώντας στο ερώτημα του Πάνου Παπαδόπουλου γιατί επέλεξε τον συνδυασμό του Γιάννη Αθανασιάδη κι όχι του Σωτ. Τσιακίρογλου, είπε ότι «κατά την άποψή του ο Γ. Αθανασιάδης ξέρει να χτυπάει τη γροθιά και θα είναι καλύτερος Πρόεδρος από τον χαμηλών τόνων Σωτηράκη Τσιακίρογλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι έτοιμοι για μια τέτοια συνεργασία για το καλό του Επιμελητηρίου και του τόπου.
Σε ερώτηση του Πάνου Παπαδόπουλου αν είναι «μασόνος» και ο ίδιος, ο Δημήτρης Βορίδης απάντησε αρνητικά μη θέλοντας πάντως να σχολιάσει τι ήταν αυτό που οδήγησε σε συνεργασία τους Τσιακίρογλου – Απόστολο Αγκόρτζα.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με καταλήψεις στη ΔΕΗ απείλησε ο Γιώργος Κολλάρος, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει κάνει ένα βήμα στήριξης των δημοτών απέναντι στο χαράτσι της ΔΕΗ. ” Ο Δήμος πρέπει να σταθεί νομικά σε όσους δημότες διωχθούν και τους κοπεί το ρεύμα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης πρέπει να στηρίξει αφιλοκερδώς τους πολίτες! Είναι αφόρητο”, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κολλάρος.
Στη συνέχεια μίλησαν πολίτες – μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά τους για ένθερμη υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.
Η Μπέτυ Πατσίδου, πρότεινε να ακολουθηθεί το παράδειγμα του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου δημότες μέσω ΑΤΜ καταβάλλουν στη ΔΕΗ ότι κατανάλωσαν και όχι το χαράτσι. Ο Μανώλης Φανουράκης, πρότεινε να γίνει μία κοινή σύσκεψη όλων των Δημάρχων της Θράκης και όλοι μαζί να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους, διότι – όπως τόνισε – μόνο με μαζικές κινητοποιήσεις αποσταθεροποιείται το σύστημα.
Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ! Αλλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα?”, διερωτήθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης και επεσήμανε ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κατάσταση πολιτικά! Διαβεβαίωσε δε τους δημότες ότι η ΔΕΗ Ξάνθης δεν πρόκειται να κόψει το ρεύμα σε δημότες, διότι όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος.
Εν τέλει αποφασίστηκε να συσταθεί νέο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της επιβολής έκτακτης εισφοράς, μέσω της ΔΕΗ, με την υποσημείωση η Δημοτική Αρχή Ξάνθης θα παρέχει νομική υποστήριξη σε δημότες που θιγούν επειδή δεν κατέβαλλαν την εισφορά.

ΕΜΠΡΟΣ
Δεν άφησε αναπάντητη την απάντηση Ανδρικόπουλου ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ΕΒΕ Ξάνθης Γιάννης Αθανασιάδης και «στολίζει» ανάλογα τον Π. Ανδρικόπουλο, την παράταξη και τον ανθυποψήφιο Στ. Μωραΐτη. Ο Γ. Αθανασιάδης από τη φύση του ένας ευγενής άνθρωπος χαμηλών τόνων, τονίζει στην απάντησή του ότι διακατέχονται από θράσος για να μιλούν αυτοί που οδήγησαν το ΕΒΕ στην απαξίωση και ξεπεσμό ως θεσμό.

ΑΓΩΝΑΣ
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δεν συμμετείχαν στελέχη της ΔΗΣΥ στην Κυβέρνηση, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε λέγοντας ότι προτάθηκε από τον κ. Παπανδρέου να συμμετάσχουν στελέχη της στην Κυβέρνηση αλλά έβαλε βέτο ο Α. Σαμαράς. “Αυτό βέβαια είχε και την θετική του πλευρά.

Σχετικά Άρθρα