fbpx
Γενική

Λιγκουίνι με γαρίδες σβησμένες με grappa


1 πακέτο λιγκουίνι ή άλλα μακριά ζυμαρικά
16 μεγάλες γαρίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σφηνάκια grappa ή τσίπουρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ζεστά βαθιά πιάτα προκειμένου να μην κρυώσουν γρήγορα. Αυτό γίνεται αν την ώρα που τα σουρώνουμε με μια κουτάλα της σούπας βάλουμε από 1 κουταλιά ζεστό νερό σε κάθε πιάτο για 1 λεπτό.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο. Σε διπλανό μάτι φτιάχνουμε γρήγορα τη σάλτσα μας πριν γίνουν τα ζυμαρικά. Καθαρίζουμε το κέλυφο από τις γαρίδες και τις ροδίζουμε λίγο στο ελαιόλαδο. Τις βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε την πιπερίτσα με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες ξανά και δυναμώνουμε τη φωτιά. “Σβήνουμε” με τη grappa και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών. Σουρώνουμε την “pasta” και την ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά. προσθέτουμε φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα!
Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα