fbpx
Γενική

Ντοματόψωμο


200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
285 ml. γάλα πλήρες
1 κουταλιά λεμόνι
3 αυγά
1 κουταλιά πελτέ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σ’ άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το λεμόνι, τα αυγά, τον πουρέ της ντομάτας και το λάδι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα ξερά μαζί με τη μισή παρμεζάνα και τις λιαστές ντομάτες. Λαδώνουμε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο ψωμί κι αν βγει στεγνή είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ξεφορμάρουμε. Καλή επιτυχία!

Σχετικά Άρθρα