Δηλαδή… λαχανόπυργος Ανδαλουσίας!
1 κρεμμύδι ξερό
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μεγάλο κολοκύθι
1 ντομάτα σφιχτή
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια την μελιτζάνα, το κολοκύθι, την ντομάτα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στο τηγάνι και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κολοκύθι και περιμένουμε 5 λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού. Το μυστικό είναι η χαμηλή φωτιά και το ανακάτεμα. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά βγάζουν το ζουμί τους και σιγοβράζουν μέσα σ’ αυτό.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε άλλα 10 λεπτά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όταν η ντομάτα αρχίσει να «δένει» με τα υπόλοιπα υλικά και να γίνεται σαλτσούλα, το φαγητό είναι έτοιμο.
Πάμε για πλάνο δοκιμής… Τοποθετούμε μία φόρμα στο κέντρο του πιάτου και την γεμίζουμε με τα λαχανικά. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και ένα ποτηράκι ξύδι. Σπάμε το αβγό (ή τα αβγά) μέσα στο νερό που βράζει και το αφήνουμε 2 λεπτά (δηλαδή το κάνουμε ποσέ). Στο πιάτο που έχουμε φορμαρισμένα τα λαχανικά «θρονιάζουμε» τα αβγό και αλατοπιπερώνουμε. Ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη!