fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Σιγά μη παραιτηθεί ο Χρήστος Μούρκας μετά από τον τόσο «κόπο» που έκανε να τον χρίσει Αντιδήμαρχο ο Δήμαρχος Ξάνθης….
Πήγε στην φίλη του την Αλεξάνδρα κι έκανε μια δήλωση κατά τα γνωστά για τις ταμπέλες (όλοι οι άλλοι φταίνε πλην του ιδίου…), απόφυγε αυτή τη φορά λέξη να πει για τον Τσεγγελίδη και άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!
-Τι λένε οι πολίτες για τον Μούρκα;
-Ας όψεται ο…..Κοντός που έκανε παρέμβαση και «πίεσε» τον Δήμαρχο να τον κάνει Αντιδήμαρχο κι ας «ευγνωμονεί» Παράσχο και σία που τρέχανε και πιέζανε…
Μέχρι στιγμής πάντως δουλειά δεν έχει τελειώσει κι αφήστε βέβαια τα ψέματα που μας έλεγε για τις αυθαιρεσίες και παρανομίες του Τσέπελη στο πρώην «Αρχόντισσα»….
Και για τα οποία ήδη έπρεπε να έχει διωχτεί για παράβαση καθήκοντος, διότι εν γνώσει των παρανομιών που έγιναν εκεί, «κάλυψε» την όλη ιστορία…!
Αλλά έχουν γνώσει οι φύλακες…Πολύ σύντομα θα έχουμε μια μεγάλη νέα αποκάλυψη για τον Μούρκα που ΚΑΛΥΠΤΕΙ τις παρανομίες και έτερου δημοτικού συμβούλου και συναδέλφου του…..

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Παρά τον θρήνο και την οργή μετά από κάθε νέο ατύχημα κανείς από τους αρμόδιους δεν προχωρά στην τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών προκειμένου να μην υπάρξουν εκ νέου νεκροί ή τραυματίες. Έτσι, γινόμαστε όλοι μάρτυρες ξανά και ξανά της εγκληματικής αμέλειας των αρμοδίων.
Επειδή, το κόστος για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών μπροστά στα άλλα έργα που εξαγγέλονται κατά καιρούς για τον Νομό, είναι μικρό αλλά πολύ σημαντικό για την ζωή των ανθρώπων, σας αναφέρω το πρόβλημα και παρακαλώ για την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να τοποθετηθούν φωτεινοί σηματοδότες.
(Ο βουλευτής Μάντατζη Τσετίν σε ερώτησή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)
-Τόσος ντόρος για την τοποθέτηση φαναριών σε μια πράγματι επικίνδυνη διασταύρωση; Όταν έχει «δικός» του έναν Περιφερειάρχη που λέγεται Γιαννακίδης;

ΕΜΠΡΟΣ
Ένα δεύτερο ιστορικό «ΟΧΙ» (εν’ όψει και της επετείου του «ΟΧΙ του ‘40») αλλά αυτή την φορά στην Τρόικα, πρότεινε ο καθηγητής Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης ως μοναδική λύση διεξόδου από την κρίση που ταλανίζει εδώ και 2 χρόνια τη χώρα μας. Παράλληλα υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα του χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο και σε συνάρτηση με το πόσο επηρεάζει το ευρώ τόνισε: «ας αφήσουμε τους Ευρωπαίους να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα…» δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι το πρόβλημα αφορά συνολικά στην Ευρωζώνη και έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί. Ο διαπρεπής καθηγητής Οικονομικών βρέθηκε στην Ξάνθη επ’ ευκαιρία της παρουσίασης του νέου του βιβλίου με τίτλο: «Κρίσης Λεξιλόγιο. Οι οικονομικοί όροι που μας καταδυναστεύουν» και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στην 8 το απόγευμα στην αίθουσα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Π), μύησε τους Ξανθιώτες στην οικονομική του θεωρία αναλύοντας τους οικονομικούς όρους που μπήκαν στην μετά κρίση εποχή στη ζωή και στο λεξιλόγιό μας και απάντησε στις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ, τι σημαίνει «κούρεμα» (εν’ όψει και της Συνόδου Κορυφής) και πόσο αυτό θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας καθώς επίσης και το τι πρέπει να γίνει για να βγούμε απ’ του τούνελ…
ΑΓΩΝΑΣ

Ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου και το ΟΧΙ που επιθυμούν να βροντοφωνάξουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ….. Το Έπος του 1940 που γιορτάζουμε φαίνεται πως πολύ σύντομα θα αναβιώσει με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους φωνάζοντας “ΑΕΡΑ” με το ίδιο σθένος και ορμή με αυτό των ηρωικών μας στρατιωτών πριν από 71 χρόνια στα βουνά της Πίνδου…. Τότε διώξαμε τους Ιταλούς και αντισταθήκαμε στις ορέξεις των Γερμανών του Χίτλερ και του Γ’ Ράιχ…..

Σχετικά Άρθρα