Μια έξτρα σοκολατένια απόλαυση…
Συστάτικα:
Για τη ζύμη
150γρ αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
15γρ άχνη
100γρ Βιτάμ
1 κρόκο αυγού
Για τη γέμιση
300γρ κουβερτούρα
100γρ κρέμα γάλακτος
100γρ βιτάμ
4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
100γρ ζάχαρη
Διαδικασία
Είναι σημαντικό να ψηθεί «τυφλά» η τάρτα ώστε να σφραγίσει έξω την υγρασία από τη γέμιση και να μείνει τραγανή
Για τη ζύμη
1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε μεμβράνη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1600C.
3. Βιταμώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24εκ.
4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στην φόρμα έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Για τη γέμιση
1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα όταν αρχίσει να λιώνει κόβουμε το Βιτάμ σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν. Πρέπει η θερμοκρασία του μείγματος να είναι γύρω στους 400C.
3. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 1600C για περίπου 12 λεπτά.
4. Σερβίρουμε αφού κρυώσει.