Σαλάτα Μαμίσιο
6-7 φύλλα ρόκας
4-5 φύλλα μαρουλιού
½ αγγούρι
1 ντομάτα
τορτίγια
καρύδι τριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο
για τη σος:
1 κουτ. σούπας μέλι
½ ποτηράκι μπαλσάμικο
λίγο λαδάκι
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη σος. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το μέλι, το μπαλσάμικο, λίγο λάδι και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα.
Σε μια δεύτερη μπασίνα κόβουμε τα λαχανικά, αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια για να μην τα τραυματίσουμε και να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.
Προσθέτουμε το αγγουράκι και την ντομάτα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. Ρίχνουμε το καρύδι, τη σος μελιού και την τορτίγια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
Καλή όρεξη!