fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Όπως αποκαλύψαμε πρώτοι, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι επενδυτές της ΣΕΚΑΠ, άρχισαν από χθες να επισκέπτονται πλέον τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στη Ξάνθη, προκειμένου να έχουν από κοντά μια προσωπική εκτίμηση γιατί ακριβώς πρόκειται…
Οι πρώτοι που αφίχθηκαν χθες το πρωί ήταν οι τρεις εκπρόσωποι της Κορεάτικης εταιρείας καπνού που έχει δείξει ενδιαφέρον και συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Μπίτο και τον γεν. διευθυντή Χρίστο Πούλιο.
Στη συνέχεια αφού είχαν μια πρώτη ενημέρωση και πήραν στοιχεία της εταιρείας που ζήτησαν, ξεναγήθηκαν στο εργοστάσιο όπου είχαν και μια πρώτη επαφή με τους εργαζόμενους. Γύρω στις 2 το μεσημέρι οι Κροάτες αναχώρησαν για την Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν το αεροπλάνο και να επιστρέψουν στην Κροατία μεταφέροντας τις εντυπώσεις τους στους ιδιοκτήτες της εταιρείας.
Πάντως αποκόμισαν άριστες εντυπώσεις από την πρώτη επαφή που είχαν, τον άριστο τεχνολογικό εξοπλισμό και την ποιότητα των τσιγάρων και σημάτων της ΣΕΚΑΠ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Επιτυχία σημείωσε πάντως χθες η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων του Ν. Ξάνθης, οι οποίοι απεργούν με επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη. Χθες , μάλιστα, αφού συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Ξάνθης ,προχώρησαν πέρα από την απεργία τους στην κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων και στη συνέχεια με μηχανοκίνητα αυτοκίνητα αλλά και πεζοί κάνανε πορεία στους δρόμους της Ξάνθης . Συγκεκριμένα, απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα του δήμου πηγαίνανε μπροστά στη πορεία και από πίσω ακολουθούσαν οι εργαζόμενοι με πλακάτ και πανό στα χέρια , διαμαρτυρόμενοι στα νέα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Ξάνθης απ’ όπου είχε ξεκινήσει.

ΕΜΠΡΟΣ
Απόφαση για επ’ αόριστο κατάληψη όλων των δημοτικών κτιρίων (δημοτικά γκαράζ, δημαρχεία, ΚΕΠ, ληξιαρχεία, πολεοδομίες, παιδικούς σταθμούς) πήραν οι δημοτικοί υπάλληλοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο δημοτικό αμφιθέατρο. Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια της διεύρυνσης του αγωνιστικού μετώπου, με ορίζοντα την πανεργατική πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Γ.Σ. θα λειτουργήσει μόνο το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το τμήμα καθαρισμού θα αναλάβει μόνο τον καθαρισμό της Λαϊκής αγοράς το Σάββατο και την αποκομιδή των σκουπιδιών από τις εισόδους των δημοτικών σχολείων, του Ψυχολογικού Κέντρου, του στρατιωτικού και του γενικού νοσοκομείου. Με νέα απόφαση θα καθοριστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μετά τις 20 Οκτωβρίου.

ΑΓΩΝΑΣ
Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό, οι εργαζόμενοι στους δρόμους και η κυβέρνηση σε πανικό…. Και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο οι “διασώστες” μας ερίζουν για το ύψος του κουρέματος….. Με απλά λόγια είμαστε όλοι… μια ωραία παρέα ….που ο καθένας σφυρίζει στο δικό του σκοπό …..

Σχετικά Άρθρα