Γενική

Αποκλεισμένο χθες όλη την ημέρα το κατάστημα της ΑΤΕ Ξάνθης


Μεγάλη απογοήτευση στους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ

Από νωρίς το πρωί χθες Παρασκευή 14 Οκτωβρίου εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ Α.Ε είχαν μαζευτεί έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ Ξάνθης στην πλατεία Μπαλτατζή και την απέκλεισαν. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην εταιρία από την αδιαφορία της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΠαΣΟΚ που την έχουν αφήσει κυριολεκτικά στο έλεος του λουκέτου.
ΑΜΕΣΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Α. ΚΟΝΤΟΥ
Την ίδια ώρα άμεση ήταν η παρέμβαση του Ξανθιώτη Βουλευτή και πρώην υπουργού Γεωργίας Αλέκου Κοντού, μετά και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας για τα σχέδια της ΑΤΕ σε σχέση με το κλείσιμο που έχει προδιαγράψει για την ΣΕΚΑΠ. Ο κ. Κοντός έστειλε επείγουσα επιστολή- παρέμβαση προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευαγγελο Βενιζέλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Ηλία Πεντάζο και τους καλεί να δώσουν άμεση λύση το πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ- Αθήνα 13 Οκτωβρίου 2011
Κύριε Υπουργέ,
Η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. είναι μία σιγαρετοβιομηχανία μετοχικού ενδιαφέροντος της Αγροτικής Τράπεζας και συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας μας, η οποία απασχολεί 300 εργαζόμενους, κατέχει σημαντικό μερίδιο στην κατανάλωση τσιγάρων στην ελληνική αγορά και δραστηριοποιείται στην Ξάνθη, όπου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.
Η εταιρεία, λόγω των συνεχών αυξήσεων στον φόρο κατανάλωσης των τσιγάρων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ΑΤΕ να αποφασίσει την ιδιωτικοποίησή της μέσω της διάθεσης των μετοχών που κατέχει.
Οι σχετικές διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση προχωρούν με πολύ ικανοποιητικό τρόπο κι έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από πολυεθνικές εταιρείες του καπνικού τομέα για την αγορά των μετοχών της ΣΕΚΑΠ.
Ωστόσο, μόλις δύο μήνες πριν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας ιδιωτικοποίησής της, λόγω προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας η εταιρεία οδηγείται σε διακοπή της λειτουργίας με ορατό τον κίνδυνο την απώλεια του μεριδίου της στην αγορά και την απώθηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Αντιλαμβάνεστε, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την ίδια την εταιρεία, θα προκαλέσει μείζον οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα στη Θράκη, αλλά και θα στείλει το μήνυμα εντός κι εκτός των συνόρων της χώρας ότι η κυβέρνηση κινείται ενάντια στην εκδήλωση ξένου ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Κατόπιν αυτών, σας παρακαλώ άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα της ΣΕΚΑΠ, διότι σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνετε την ευθύνη των όποιων συνεπειών από την καθυστέρηση ή την αδιαφορία σας στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.
Με τιμή Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα