fbpx
Γενική

Τάρτα με μπρόκολα και ζαμπόν


Αλμυρή τάρτα!

750 γραμ. μπρόκολο φούντα
1 σκελίδα σκόρδο
250 γραμ. αλεύρι
125 γραμ. φρέσκο βούτυρο
4 αυγά
λίγη ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα
200 γραμ. βραστό ζαμπόν
Αλάτι
άσπρο πιπέρι

Διαδικασία

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα μπρόκολα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και μια κουταλιά ξίδι για να μην χάσουν το πράσινο χρώμα τους.
Στη συνέχεια, τα βράζουμε μαζί με μια μπουκιά ψωμί για να μην μυρίζουν. Ακόμη μπορούμε να βάλουμε μια σκελίδα σκόρδο, ο χρόνος βρασμού είναι γύρω στα 3 λεπτά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, 1 αυγό, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, αλευρώνουμε το τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια χοντρού πλάστη. Το μέγεθος της φόρμας είναι 26 cm, τη βουτυρώνουμε και στρώνουμε τη ζύμη. Την τοποθετούμε καλά στα τοιχώματα. Την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους.
Γεμίζουμε την ζύμη με μπρόκολα και ζαμπόν. Περιχύνουμε το όλο θέμα με την κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη στους 180 βαθμούς.

Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα