Γενική

«Η Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά καταδικάζει σε απαξίωση και μαρασμό την Θράκη»


Κάλεσμα τριών βουλευτών της Θράκης για την συνέχιση καταβολής του επιδόματος παραμεθόριας περιοχής

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Α.Κοντός, Α.Δερμεντζόπουλος και Ε.Στυλιανίδης , καλούν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ρύθμιση για τον περιορισμό της καταβολής του επιδόματος μόνον στους υπαλλήλους που απασχολούνται σε απόσταση 20χλμ από τα σύνορα, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων που υπηρετούν στις έδρες των παραμεθόριων περιοχών αποκλείονται του επιδόματος αυτού. Η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στο σχέδιο Νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων υπαλλήλων που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε προς ψήφιση στη βουλή.
Οι βουλευτές τονίζουν τα εξής: «Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει με προκλητικό τρόπο πρωτοφανή έλλειψη υπευθυνότητας για την «ευαίσθητη» περιοχή της Θράκης.
Αφού έως τώρα έχει θεσπίσει μία σειρά αντικινήτρων για τους πολίτες που επιλέγουν να ζήσουν στις παραμεθόριες περιοχές, συνεχίζει απαρέγκλιτα και με υπερβολική ανευθυνότητα αντεθνική και καταστροφική πολιτική.
Ο περιορισμός του ειδικού επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που δρομολογείται με το σχέδιο Νόμου για το νέο μισθολόγιο από το Υπουργείο Οικονομικών είναι απαράδεκτος και σε καμία περίπτωση δε κινείται στην κατεύθυνση της πληθυσμιακής τόνωσης και της ουσιαστικής στήριξης των παραμεθόριων περιοχών.
Με την επιλογή της η κυβέρνηση ακυρώνει τους εθνικούς σκοπούς που επέβαλαν το εν λόγω επίδομα, αποθαρρύνει την πληθυσμιακή ενίσχυση των περιοχών αυτών και τις καταδικάζει σε μαρασμό.
Καλούμε, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, να επανεξετάσει το θέμα αυτό και να μην προχωρήσει σε μία ακόμη κατάργηση ενός κινήτρου, που είναι ζωτικής σημασίας για την Θράκη.
Α.Κοντός- Βουλευτής Ν.Ξάνθης, Ε.Στυλιανίδης-Βουλευτής, Ν.Ροδόπης, Α.Δερμεντζόπουλος-Βουλευτής Ν.Έβρου

Σχετικά Άρθρα