Γενική

Κάντε κάτι τα νοικοκυριά βρίσκονται σε αδιέξοδο


Επιστολή Γιαννακίδη προς Βενιζέλο

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε στις 22 Σεπτεμβρίου 2011, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης σχετικά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει πρόνοια η οποία θα αποτρέψει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται ήδη πολλές οικογένειες στην Περιφέρεια, εξαιτίας του τεράστιου κόστους θέρμανσης το οποίο θα επιβαρύνει τα νοικοκυριά.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επικοινωνώ δια της παρούσης μαζί σας για να σας επισημάνω ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε καλά, ζητώντας την παρέμβασή σας προκειμένου να αντιμετωπιστεί με ευαισθησία.
Αναφέρομαι στην αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα εφαρμοστεί από την 15η Οκτωβρίου και που θα οδηγήσει χιλιάδες νοικοκυριά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε οικονομικό αδιέξοδο.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Περιφέρεια μας είναι η φτωχότερη πανελλαδικά ενώ κατέχει και υψηλότατη θέση στο βάθρο της δημοσιονομικής δυσπραγίας. Με δεδομένη την γεωγραφική της θέση και τον βαρύ χειμώνα που επικρατεί στην περιοχή μας είναι προφανές ότι η γραμμική οριζόντια εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου την αδικεί, οδηγώντας πολλά νοικοκυριά σε απόγνωση αφού θα αδυνατούν να ανταποκριθούν στην τεράστια για το μέτρο των εισοδημάτων της δαπάνη.
Και επειδή το δικαίωμα στη θέρμανση δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά κοινωνικό αγαθό πιστεύω ότι το μέτρο θα οδηγήσει ομάδες συμπολιτών μου στο κοινωνικό περιθώριο.
Κύριε Υπουργέ,
Αναγνωρίζουμε όλοι τον τιτάνιο αγώνα που η χώρα και οι πολίτες της κάνει για να αποκτήσει δημοσιονομική αυτάρκεια και διεθνή αξιοπιστία προκειμένου να βγει από την δύσκολη θέση. Ωστόσο πιστεύω ότι θα πρέπει άμεσα να επαναξιολογήσετε το μέτρο εξειδικεύοντάς το γεωγραφικά ή χρησιμοποιώντας κριτήρια που θα οδηγήσουν σε ισοδύναμη φορολογική απαλλαγή προκειμένου να αποφύγουμε οικονομικές τραγωδίες.
Βέβαιος ότι το καθόλα δίκαιο αυτό κοινωνικό αίτημα των συμπολιτών μου θα εισακουστεί σας ευχαριστώ αναμένοντας τις ενέργειές σας.
Ο Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Αριστείδης Γιαννακίδης»

Σχετικά Άρθρα