fbpx
Γενική

Λάχανο με σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμο


200 γρ. λάχανο
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες
½ φλ. τσαγιού λευκά αμύγδαλα
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο
αλάτι

για τη σάλτσα:

2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
2 κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Υπάρχει όριο ταχύτητας στα οπωροκηπευτικά; Μόνο όταν τα ψιλοκόβεις. Κατά τα άλλα, μπορείς να τα καταναλώνεις αβέρτα και σε ποσότητα και σε ταχύτητα! Περιέχουν τόσα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που – παρά τη μόλυνση, το άγχος, το εχθρικό περιβάλλον των πόλεων και τόσα άλλα – έχουμε εξαιρετικές πιθανότητες, καταναλώνοντάς τα, να γλιτώσουμε από καρδιακά νοσήματα και άλλα κακοήθη τερτίπια του οργανισμού.
Σε αυτή τη σαλάτα για τέσσερις ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το λάχανο, το δυόσμο, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες. Σ’ ένα μεγάλο μπολ τα ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί με τις σταφίδες, τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και λίγο αλάτι.
Στις σαλάτες το μυστικό είναι το ανακάτεμα. Κάθε φορά που προσθέτουμε στο μπολ μας ένα συστατικό, ανακατεύουμε για να πάει παντού!
Συνεχίζουμε με τη σάλτσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι μαζί με το μέλι και το αλατοπίπερο. Μόλις τα υλικά μας γίνουν ένα, περιχύνουμε τα υλικά μας στο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ελαφρά.
Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να δροσίσει, εκτός κι αν…το στομάχι γουργουρίζει, οπότε την τρώμε κατευθείαν! Κι ένα μυστικό: η σαλάτα αυτή συνοδεύει ιδανικά το κεμπάμπ, τα σουτζουκάκια τα σμυρνέικα ή το ψάρι σχάρας.

Καλή μας όρεξη!

Σχετικά Άρθρα