Γενική

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Jamboree-On-The-Air



Οι πρόσκοποι της Ξάνθης μαζί με την Τηλεπικοινωνιακή ένωση Ξάνθης τον σύλλογο ραδιοερασιτεχνών Ξάνθης στην παγκόσμια συνάντηση προσκόπων στις ραδιοσυχνότητες

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης με την υποστήριξη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ν. Ξάνθης ΤΗΛΕΘΡΑ, θα συμμετέχουν και φέτος στην μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπική Κίνησης το 54o Παγκόσμιο Τζάμπορη των Αιθέρων (Jamboree-On-The-Air).
Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η ειρήνη, το περιβάλλον και οι φυσικές καταστροφές. Θα συμμετέχουν περίπου 120 παιδιά, ενώ το πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με παιχνίδια υπαίθρου και περιβαλλοντικής αγωγής.
Οι Πρόσκοποι θα κατασκηνώσουν στο Προσκοπικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Περιβαλλοντικής Αγωγής «ΓΕΡΑΚΑΣ» το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, και θα επικοινωνήσουν με ραδιοσυχνότητες σε αδελφούς Προσκόπους από όλο τον κόσμο.
Το Τζάμπορη των Αιθέρων πραγματοποιείται από το 1957 ετησίως και λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας. Επικοινωνούν μεταξύ τους, με την χρήση βραχέων κυμάτων και του INTERNET,ανταλλάσσοντας εμπειρίες και ιδέες και έχοντας ώς στόχο την εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Σχετικά Άρθρα