fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΜΑΧΗΤΗΣ
Μετά την Ξάνθη, στη Κομοτηνή μετακινείται πλέον από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και η υπηρεσία του Στρατολογικού Γραφείου Καβάλας, το οποίο πλέον συνενωμένο με τα υπόλοιπα της Περιφέρειας, θα λειτουργεί δε στο κτίριο της Προσκοπικής Εστίας Κομοτηνής (Νικολάου Πλαστήρα 6) στην Κομοτηνή, όπως και το δικό μας. Το Γραφείο θα παραμείνει κλειστό όπως και της Ξάνθης έως τις 16 του μήνα, που θα διακόψει οριστικά τη λειτουργία του στην Καβάλα!!!
-Τουτέστιν ο Πεταλωτής τα κατάφερε και πάλι!!!
Δεν πρόκειται ν΄ αφήσει τίποτα στις άλλες πόλεις της Περιφέρειας και θα τα πάρει όλα στη Κομοτηνή….!
-Αφού δυστυχώς οι δικοί μας Κυβερνητικοί πολιτικοί, είναι παντελώς αδιάφοροι ή αδύναμοι για οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση ή πολιτική αντίσταση…
Κατά τα άλλα ο μεν κύριος Τσετίν ασχολείται πλέον με τα προβλήματα της ….«Τουρκικής» Μειονότητας Ρόδου, ο δε Σωκράτης Ξυνίδης έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα ενασχόλησης…
Όπως για παράδειγμα η συνέντευξη στην εφημερίδα Free Sunday ή οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις στο MEGAλο πράσινο κανάλι….
Με την «φτωχούλα» την Ξάνθη, αν ασχοληθούν;

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Άριστος στις δημόσιες σχέσεις ο Μανώλης Τσέπελης, πήγε να ευχηθεί στο γραφείο του στη Κομοτηνή, τον Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη και μάλιστα με….αρχηγικό στυλ αυριανού Δημάρχου Ξάνθης.
Δεν πήγε δηλαδή μόνος, αλλά πήρε και τους δύο «υπαρχηγούς» του στη ΔΕΥΑΞ και στο δημοτικό συμβούλιο Μπεκτές και Ηλιάδη για τα χρόνια του πολλά….
-Δήμαρχε, νομίζω ότι του αξίζει και επίσημα το «δαχτυλίδι»του Μανώλη, διότι ήταν ο μόνος που θυμήθηκε τη γιορτή του Περιφερειάρχη…
-Κύριε Γιαννακίδη δέξου και τα δικά μου χρόνια πολλά από τη στήλη.
…….
*Κάποιοι βέβαια σίγουρα θα «παρεξηγήσουν» την εμφάνιση του κυρίου Τσέπελη στο γραφείο του Περιφερειάρχη για τα χρόνια του πολλά, ή θα το συνδέσουν με τα δικαστήριά του στο Εφετείο Θράκης….αλλά και αυτά αναμενόμενα είναι.

ΕΜΠΡΟΣ
Μεγάλο «πονοκέφαλο» προκαλεί στους δημάρχους η οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου τους, η οποία σε πολλούς απ’ αυτούς παρουσιάζει μεγάλα κενά όχι μόνο στο σκέλος της στελέχωσης αλλά επιπρόσθετα και στο σκέλος της τεχνογνωσίας του αντικειμένου κυρίως των διοικητικών υπαλλήλων όπου και παρατηρείται το μεγαλύτερο έλλειμμα. Για παράδειγμα, έλλειμμα παρατηρείται στο χειρισμό προγραμμάτων, λόγω ελλιπών γνώσεων του αντικειμένου ή στην ανάγνωση, κατανόηση και αποτελεσματική εφαρμογή των εντολών της περιφερειακής και κεντρικής διοίκησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «γυρίζουν πίσω» εντάλματα γιατί δεν ακολουθήθηκαν πιστά και εμπρόθεσμα οι ενδεδειγμένες τυπικές διαδικασίες, να ακυρώνονται αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου ως πλημμελείς από την Περιφέρεια γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις (πρόσφατο παράδειγμα με την Ορφέως στο δήμο Ξάνθης) και γενικά να παρατηρείται μια ασθμαίνουσα λειτουργία του δήμου, να υπάρχουν καθυστερήσεις σε υλοποίηση έργων ή αποφάσεων και ακόμη όλη αυτή η ανοργανωσιά να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στη σχέση δήμου – δημότη με προβλήματα στην εξυπηρέτηση.

ΑΓΩΝΑΣ
Τηλεδιασκέψεις, πιέσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, συνθέτουν ένα τοπίο που έχουν φέρει την Ελληνική κοινωνία στο αμήν. Κανείς δεν αντιλέγει ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περισώσει ότι σώζεται αλλά δυστυχώς η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών την τελευταία διετία δεν δίνει και πολλά χρονικά περιθώρια, η κοινωνική αναταραχή είναι θέμα χρόνου να ξεσπάσει και η θύελλα να μετατραπεί σε τσουνάμι.

Σχετικά Άρθρα