fbpx
Γενική

Την Ιατρική διάλεξε για πρώτο του επάγγελμα ο Watson της IBM

Οι ιατρικές διαγνώσεις γίνονται η πρώτη εμπορική εφαρμογή του Watson, του διάσημου πλέον υπερυπολογιστή της IBM, ο οποίος νίκησε τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο τηλεπαιχνίδι Jeopardy!. To σύστημα πιάνει σύντομα, δουλειά σε μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία ιατρικής ασφάλισης.
«Ο Watson αναμένεται να υπηρετήσει ως πανίσχυρο εργαλείο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από τους γιατρούς» ανακοίνωσαν την Τρίτη οι δύο εταιρείες.
Ο υπερυπολογιστής τεχνητής νοημοσύνης, μεγάλος όσο ένα μεσαίο δωμάτιο, μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις ανατρέχοντας στις 200 εκατομμύρια σελίδες πληροφοριών που έχει αποθηκευμένες στον ηλεκτρονικό εγκέφαλό του.
Μπορεί επίσης να κατανοεί την ανθρώπινη ομιλία, όπως απέδειξε εξάλλου στο Jeopardy!, στο οποίο οι παίκτες καλούνται να βρουν τις σωστές ερωτήσεις για τις απαντήσεις που τους δίνονται.
«Η ικανότητα του Watson να αναλύει το νόημα και τα συμφραζόμενα στην ανθρώπινη γλώσσα, αλλά και να επεξεργάζεται τεράστιες ποσότητες πληροφορίας που αφορούν την κατάσταση του ασθενούς, μπορεί να βοηθήσει όσους λαμβάνουν αποφάσεις, όπως οι γιατροί και οι νοσοκόμες, να καταλήγουν στην πιθανότερη διάγνωση και τις επιλογές θεραπείας» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Wellpoint και IBM.
Η Wellpoint, η οποία έχει 34 εκατομμύρια πελάτες στις ΗΠΑ, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιλοτικά το σύστημα από τις αρχές του 2012, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχετικά Άρθρα