fbpx
Γενική

Αυξανόμενος ο αριθμός καταναλωτών που δεν πληρώνουν το ρεύμα


Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Μάλιστα από τους 150.000 οι 60.000 δεν ζήτησαν επανασύνδεση και είναι απορίας άξιο πως ζούνε αυτοί οι άνθρωποι!!! Την ίδια στιγμή. η κυβέρνηση ανακοίνωσε τον φόρο των ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, αλλά λαμβάνοντας την αντίδραση του Προέδρου της κ. Φωτόπουλου, ο οποίος είπε πως η επιχείρηση δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός, γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Ο κ. Κώστας Καρανάσιος, Διευθυντής καταστήματος ΔΕΗ Πωλήσεων Ξάνθης μίλησε στην XanthiNews για τις διακοπές ρεύματος που γίνονται και τους διακανονισμούς με τους πελάτες τους.

Όταν επιβληθεί ο φόρος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ποιος θα πληρώσει;
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

«Είναι συνεχώς αυξανόμενος ο αριθμός αυτών των καταναλωτών που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την πόλη και την περιοχή μας γενικότερα», τόνισε ο κ. Κώστας Καρανάσιος, Διευθυντής του καταστήματος ΔΕΗ Πωλήσεων Ξάνθης, αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών που σκιαγραφείται από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Σύμφωνα με στοιχεία πανελλαδικώς, σε 150.000 νοικοκυριά έγινε αποσύνδεση του ρεύματος. Και οι 60.000 δεν ζήτησαν επανασύνδεση! Στην Ξάνθη τι συμβαίνει; Ο κ. Καρανάσιος απάντησε: «Η ΔΕΗ εδώ και αρκετό καιρό δεν κάνει διακοπή αν δεν πληρωθεί ένας λογαριασμός. Πρέπει να λήξει και ο δεύτερος λογαριασμός για να γίνει αυτό. Εκεί φαίνεται η οδηγία ότι θα κοπεί το ρεύμα. Πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν προβλήματα και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε, διακανονίζοντας το χρέος, σύμφωνα με προϋποθέσεις, οδηγίες και διαδικασίες της επιχείρησης. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο όσο γίνεται, σύμφωνα όμως και με τα συμφέροντα της επιχείρησης.
Είναι μικρό το ποσοστό των καταναλωτών που δεν κάνουν επανασύνδεση στην Ξάνθη».
Πάντως ειδικές κατηγορίες όπως χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, τρίτεκνοι, και ΑΜΕΑ μπορούν να εισαχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, υπό ορισμένες προϋποθέσεις και να έχουν μειώσεις στους λογαριασμούς τους. Ο Διευθυντής της ΔΕΗ Πωλήσεων σημείωσε σχετικά: «Έχουν μια ήπια αντιμετώπιση. Έχουν μπει πάνω από 400.000 καταναλωτές. Στην Ξάνθη είναι αρκετοί».
ΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ
Άλλον έναν φόρο, άδικο σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε δηλώσεις του στο Mega (είπε ότι όλα τα μέτρα είναι άδικα) ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Πρόκειται για τον Ειδικό Φόρο ακίνητης περιουσίας, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο κ. Καρανάσιος ερωτηθείς σχολίασε: «Αν μπει ο φόρος ακινήτων θα υπάρξει πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπει τελικά. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εξέδωσε ανακοινώσεις που αντιτίθεται στο νέο μέτρο. Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν είμαστε εισπρακτικός μηχανισμός».
Η κυβέρνηση εδώ και ενάμισι χρόνο επιβάλλει μέτρα για τη σωτηρία της χώρας μας. Αντί αυτής της υλοποίησης της υπόσχεσης βλέπουμε να βουλιάζουμε όλο και περισσότερο. Τελικά πόσο πάτο βλέπει ακριβώς; Θα μας εξοντώσει πλήρως; Θα θέσει εντελώς στην κατάντια τα ελληνικά νοικοκυριά; Ήδη η ψαλίδα έχει μεγαλώσει πολύ και βαίνει προς πλήρη εξαφάνιση η μεσαία και η μικρομεσαία τάξη. Τώρα πλέον θα είναι οι φτωχοί και οι πλούσιοι.
Και στους πλούσιους συγκαταλέγονται και οι πολιτικοί μας. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς και λένε ότι είναι άδικα τα μέτρα αλλά υποστηρίζουν ότι δεν είναι αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι πως έχουν φτάσει την υπομονή στα όρια της και τους Έλληνες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Υπάρχει η γνωστή τρομοκρατία με την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο τομέα και οσονούπω και στους Δήμους και γι αυτό δεν αντιδρούν οι περισσότεροι προφανώς. Αλλά επειδή ο χειμώνας είναι κοντά, θα δούμε σύντομα τις αντιδράσεις του μεγάλου πλήθους. Αυτού που ήθελαν να εξαφανίσουν με τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Να φοβούνται όμως την οργή των υπομονετικών ανθρώπων…

Σχετικά Άρθρα