fbpx
Γενική

Αθεόφοβη η κυβέρνηση…


Στην 151 η θέση είναι το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης που δεν έχει πλεονάζον προσωπικό, στη λίστα της Ειδικής Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομικών, που θα υπαχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Η είδηση αυτή έγινε γνωστή στο Μητροπολίτη Ξάνθης από την εφημερίδα μας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε και ήθελε να την εξετάσει. Εξάλλου, η σχετική εγκύκλιος του Ειδικού Γραμματέα Γιώργου Κυριακού, υπεγράφη στις 12 Σεπτεμβρίου και εστάλη χθες από την Διευθύντρια του Ψυχολογικού Κέντρου στο Μητροπολίτη.

Εργαζόμενοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης στην εργασιακή εφεδρεία
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Πώς ζητείται από το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης να εκτιμήσει για το πλεονάζον προσωπικό εφόσον δεν έχει; Μάλιστα ζητείται από το Μητροπολίτη Ξάνθης που είναι ο Πρόεδρος, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου να κάνει λίστα με το 10% του προσωπικού που θα ενταχθεί στην εργασιακή εφεδρεία.
Η επιλογή των εργαζομένων «θα πρέπει να γίνει κατ αρχήν μεταξύ όσων έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, έχουν φθάσει σε συντάξιμη ηλικία και έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα (κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ). Πέραν αυτών τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κλπ»
Στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη λίστα των 151 φορέων ο Ειδικός Παιδικός Σταθμός «Αγία Μαρίνα» της Καβάλας και ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας.
Είναι απορίας άξιο με ποιο σκεπτικό ελήφθη αυτή η απόφαση για το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης, εφόσον γνωρίζουν ότι το προσωπικό προσφέρει σημαντικό έργο στις οικογένειες της περιοχής μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και όποιος επίσημος έρχεται στα μέρη μας, το επισκέπτεται.
Τελικά η ευαισθησία είναι άγνωστη λέξη στους ιθύνοντες των Αθηνών; Είναι δυνατόν να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις γνωρίζοντας ήδη στα κιτάπια τους ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί ο αριθμός του προσωπικού; Ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα με καθυστερήσεις πληρωμών και το Πάσχα ο Μητροπολίτης έδωσε χρήματα από τα ταμεία της Μητρόπολης, για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές οι άνθρωποι.
Δηλαδή από όλες τις ΔΕΚΟ, έκριναν ότι αυτό το Ίδρυμα πρέπει να κλείσει; Γιατί πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι εργαζόμενοι που θα απομείνουν; Δεν νοιάζονται καθόλου για τον κοινωνικό τομέα;
Ζητούμε τώρα από τους βουλευτές μας να πάρουν θέση για το ζήτημα και ιδίως από τους κυβερνητικούς. Επιτέλους θα αφήσουν και κάτι σ αυτόν τον τόπο; Βλέπουμε να γίνεται ένα γενικό ξήλωμα στα πάντα. Στο τέλος ποιος θα θέλει να μείνει στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης; Ήμασταν περήφανοι για τα κίνητρα που είχαν δοθεί και τις υπηρεσίες που απολάμβανε κάποιος εδώ και τώρα ξαφνικά βλέπουμε να λαμβάνονται αποφάσεις συλλήβδην κατά της περιοχής μας.
Περίσσεψε η υποκρισία σ αυτόν τον τόπο. Όλοι κόπτονται αλλά βλέπουμε να βουλιάζουμε ολοένα και περισσότερο.

Σχετικά Άρθρα