fbpx
Γενική

«Ακονίζουμε το μυαλό μας…»


Ποιος είναι ο σύλλογος και τι είναι το σκάκι

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης εύχεται σε όλους τους μαθητές υγεία και καλή πρόοδο.
Λίγα λόγια για να μας γνωρίσετε.
Τι είναι το σκάκι;
Το σκάκι είναι ένα όμορφο πνευματικό άθλημα που οξύνει το μυαλό, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, διδάσκει τη χαρά της νίκης αλλά και τη γενναιότητα να δέχεσαι την ήττα σου. Είναι το μοναδικό άθλημα όπου η τύχη, η διαιτησία ή άλλοι παράγοντες δεν παίζουν κανένα ρόλο και όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις , τις ικανότητες και τα λάθη σου!!
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης (ΣΟΞ), ιδρύθηκε το 1973 και από τότε χωρίς καμία διακοπή δραστηριοποιείται σ’ αυτό το χώρο με πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Αγωνίζεται στην Προκριματικό Όμιλο της Α Εθνικής Κατηγορίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την περίοδο 1980-1981 αγωνίστηκε και στην Α΄ Εθνική κατηγορία. Τις αγωνιστικές περιόδους(2007-08, 2008-09 και 2009-10) βγήκε για τρείς συνεχείς χρονιές πρωταθλήτρια ομάδα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και απέκτησε ξανά το δικαίωμα να αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία.
Που στεγάζεται ο Σύλλογος
Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης στεγάζεται σε μια όμορφη αίθουσα του Αμοιρίδειου Αθλητικού Κέντρου, στη Θύρα 4, και είναι ανοικτός από Δευτέρα έως και Παρασκευή 6-8μμ.
Εγγραφές
Οι εγγραφές αρχίζουν από την Δευτέρα 19/09/2011. Γίνονται δεκτοί μαθητές από την Α΄ τάξη Δημοτικού και μεγαλύτεροι.
Ποιες είναι οι οικονομικές υποχρεώσεις του μέλους του ΣΟΞ
Η μηνιαία συνδρομή στο Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης ανέρχεται στα 20 Ευρώ και σ’ αυτήν περιλαμβάνονται και τα μαθήματα για αρχαρίους.
Μαθήματα σκακιού
Στον όμιλο μας γίνονται μαθήματα σκακιού για αρχαρίους και προχωρημένους καθημερινά, εκτός από Σάββατο και Κυριακή, κατά τις ώρες λειτουργίας του Συλλόγου.
Έναρξη μαθημάτων από Δευτέρα 03/10/2011
Πληροφορίες κάθε μέρα στα γραφεία του Συλλόγου και στο τηλ: 25410 25690.
Ξάνθη 09/09/2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχετικά Άρθρα