fbpx
Γενική

Ν. Ανταμπούφης: «Ξεκάθαρη παρανομία»

Δημοσκόπηση Xanthinews: Για τα τραπεζοκαθίσματα η απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παλιά πόλη
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Εξυπηρέτηση στους επαγγελματίες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ήταν η απάντηση που έδωσε το 61% των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας www.xanthinews.gr στο ερώτημα: «Γιατί πιστεύετε ότι ο Δήμος Ξάνθης επιχειρεί την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παλιά πόλη;»
Το 35% απάντησε ότι λήφθηκε αυτή η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες, το 10% είπε για τους κατοίκους της περιοχής και ένα 6% πιστεύει για αποφύγει τις ευθύνες του το Σώμα των εκπροσώπων μας στο Δήμο, σε τυχόν ατύχημα.
Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μας ο κ. Νίκος Ανταμπούφης, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολιτών για την Ξάνθη και της ελάσσονος αντιπολίτευσης είπε πως δικαιώθηκε για την θέση που στήριξε:
«Οι απαντήσεις της δημοσκόπησης σας είναι σε ευθεία αναντιστοιχία με την πλειοψηφία που εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά τη γνώμη μου είναι μια απόδειξη είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε μια απόφαση που δεν συνάδει με την πραγματικότητα του κόσμου και την άποψη που έχουν οι δημότες της Ξάνθης.
Αυτά τα αποτελέσματα έρχονται και ενισχύουν εκείνους τους λόγους και εκείνες τις απόψεις που είχαμε εκφράσει σαν δημοτική παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ότι πρόκειται για μια επαλήθευση και δικαίωση των απόψεων που στηρίξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
«Ο Σύλλογος Κατοίκων της παλιάς πόλης έχει προσφύγει στην Περιφέρεια ΑΜΘ για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση για νομικούς και ουσιαστικούς λόγους», σημείωσε ο κ. Ανταμπούφης. Έτσι αναμένεται να αποφανθεί η Περιφέρεια για να ισχύσει ή όχι τελικά η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στον παραδοσιακό οικισμό.
Ο επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δημιουργείται αυτό το μεγάλο πρόβλημα μόνο και μόνο γιατί έχουμε μια ξεκάθαρη παρανομία με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και αυτό δημιουργεί τα προβλήματα ασφάλειας και δυσχέρειες στην κυκλοφορία».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που αποδεικνύει αυτήν την άποψη του: «Άρχισε να παρατηρείται η παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και στην οδό Πυγμαλίωνος Χρηστίδη. Αυτό είναι εξέλιξη που επιβεβαιώνει το άτοπο του επιχειρήματος ότι όλα αυτά έγιναν για την προφύλαξη των επισκεπτών της παλιάς πόλης. Δε νομίζω ότι οι επισκέπτες αυτής της οδού δεν κινδυνεύουν άρα εκεί δεν χρειάζεται απαγόρευση, ενώ οι επισκέπτες της οδού Ορφέως κινδυνεύουν και άρα χρειάζεται απαγόρευση. Όλα αυτά τα επιμέρους προβλήματα που εμφανίζονται αναδεικνύουν την προχειρότητα και τη βιασύνη αλλά και την ασθενή αντίληψη με την οποία πάρθηκε αυτή η απόφαση».
ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Σήμερα στις 9 θα γίνει η επίσημη έναρξη των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης στην πλατεία Μητροπόλεως από το Δήμαρχο Ξάνθης και θα ακολουθήσει συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Δημήτρη Σταρόβα.
Ο κ. Ανταμπούφης σε ερώτημα σχετικά με τον πολιτιστικό θεσμό υπογράμμισε: «Συνολικά δεν έχουμε μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με άλλους εορτασμούς. Αυτό βέβαια σε μια διαδικασία εξέλιξης δε είναι καλό να παραμένουν στάσιμα τα πράγματα. Το πρόγραμμα από την μεριά του Δήμου αναγκαστικά υπακούει σε κάποιους κανόνες που έχουν να κάνουν με την έλλειψη χρημάτων και με την ποιότητα καλεσμένων καλλιτεχνών.
Δεν έχουμε δει να λαμβάνεται μια πρόνοια γύρω από τις παρατηρήσεις και τα χρόνια προβλήματα που δημιουργούν οι Γιορτές στην παλιά Ξάνθη. Συνολικά σαν αποτέλεσμα θα έχουμε μια καλή διοργάνωση. Είναι καιρός να γίνει μια σοβαρή συζήτηση ώστε να αλλάξουν την ποιότητα και την μορφή οι Γιορτές Παλιάς Πόλης».

Σχετικά Άρθρα