fbpx
Γενική

«Από αυτούς που μας έφεραν σ αυτήν την κατάσταση, ζητάμε να μας σώσουν»


Στην 76 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε χώρο τον οποίο παραχωρεί η Περιφέρεια για την προβολή των επιχειρήσεων της περιοχής μας θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Α.Μ- Θ από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου. Είναι μια λαμπρή ευκαιρία για τους επιχειρηματίες να προβάλουν τα προϊόντα τους, αλλά όπως είπε και ο κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης στην XanthiNews «μαζί με τους κυβερνώντες παίρνει η μπάλα και όσους θα βρεθούν στην ΔΕΘ. Δεν θα είναι ευχάριστη η παραμονή κάποιων επισήμων στη Θεσσαλονίκη». Ήδη υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στη συμπρωτεύουσα με αστυνομικές δυνάμεις και πανάκριβα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Φοβισμένοι πάνε στη ΔΕΘ- Δηλώσεις Προέδρου ΕΒΕ Ξάνθης Π. Ανδρικόπουλου
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Το Επιμελητήριο Ξάνθης με τη συμμετοχή του σε μια ακόμη έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την περαιτέρω διεύρυνση του εμπορίου μέσω συνεργασιών και ευκαιριών που δίνονται με τη συμμετοχή στην ΔΕΘ παρουσιάζοντας, προβάλλοντας και προωθώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και επιχειρήσεις. Άλλες χρονιές τα Επιμελητήρια συμμετείχαν αυτόνομα αλλά τώρα εντάσσονται στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη ΔΕΘ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν έως 6 Σεπτεμβρίου 2011, με τον υπεύθυνο της συμμετοχής κ. Μυλωνά Γεώργιο, στο τηλέφωνο 6982874566. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κα. Τσελεπίδου Σοφία, στα τηλ.: 2541022533, 2541025105. Τα εγκαίνια της ΔΕΘ δεν θα γίνουν στο Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλά στο Μακεδονία Παλλάς. Και αυτή η απόφαση βέβαια εντάσσεται στα πλαίσια των αυξημένων μέτρων ασφαλείας και στο ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι ένα κλειστό οχυρό, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων που αναμένονται.
ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Πάντως εφόσον θα ξοδέψει το ελληνικό κράτος τόσα χρήματα, για να προφυλάξει τους κυβερνώντες από τους διαμαρτυρόμενους γιατί δεν ματαιώνουν την επίσκεψη τους; Ήδη οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και χθες είχαμε εμπλοκή και αποχώρηση της τρόϊκας γιατί ζήτησε νέα μέτρα, κάτι που αρνήθηκε η κυβέρνηση.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μετά από 10 μέρες. Πηγή της τρόικας, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, δεν δεσμεύτηκε ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εγκριθεί.
Μετατέθηκε χρονικά η συνεδρίαση του ΔΝΤ για την έγκριση της 6 ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, που επρόκειτο να εκταμιευθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η συνεδρίαση του ΔΝΤ ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και πλέον θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.
ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ!
Κληθείς να σχολιάσει ο κ. Ανδρικόπουλος την δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη χώρα, τάχθηκε υπέρ της απόλυτης ανανέωσης του πολιτικού συστήματος: «Όλους αυτούς που μας φέρανε σε αυτήν την κατάσταση τους παρακαλούμε να μας σώσουν. Είναι δυνατόν; Οξύμωρο σχήμα που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Λιβύη επαναστάτησαν κατά του Καντάφι μετά από 40 χρόνια. Εμείς θα μπορούσαμε να ρίξουμε μια ψήφο και να φύγουν οι 300 και να έρθουν καινούργιοι. Οποιοσδήποτε να έρθει, αρκεί να είναι κάποιος άλλος».
«ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Η αύξηση του ΦΠΑ είναι ακόμη ένα πλήγμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο κ. Ανδρικόπουλος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Εάν πιστεύουν ότι θα εισπράξουν από όσους έχουν καφενεία και τους ταβερνιάρηδες κάνουν λάθος. Πρέπει να βρούνε άλλο τρόπο φορολόγησης».
Για το ότι δεν αντιδρούν έντονα στα μέτρα που τους επιβάλλονται είπε ο ίδιος: «Οι επαγγελματίες έχουν τόσο μεγάλα προβλήματα που δεν μπορούν να δείξουν την αντίδραση τους, όπως άλλοι κλάδοι».
Πάντως ο κ. Ανδρικόπουλος που εργάζεται από το 1970 πρώτη φορά φοβάται για το μέλλον. Ειδικότερα υπογράμμισε: «Από το 1976 που ήρθα στην Ξάνθη, τέτοια κατάσταση πρώτη φορά συναντώ. Πάντα υπήρχε η καλυτέρευση και ανάπτυξη. Μετά το 2000 υπήρξε στασιμότητα και τώρα κάθε χρόνος που περνάει πάμε στο χειρότερο».

Σχετικά Άρθρα