Γενική

Ουσιαστική και απολύτως ρεαλιστική η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ


Επιστολή των προέδρων των ΝΟΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Ουσιαστική και απολύτως ρεαλιστική η παρουσία του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, θύμισε στους Έλληνες ότι μπορούμε να βγούμε απ’ το αδιέξοδο της απόγνωσης που μας οδήγησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την ανικανότητα και την απραξία τους.
Αποφεύγοντας τον λαϊκίστικο τρόπο της εύκολης αντιπολίτευσης και επιλέγοντας τον δρόμο ευθύνης έναντι του ελληνικού λαού ο Αντώνης Σαμαράς τόσο απ’ το βήμα της ΔΕΘ όσο κι απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης που χρειάζεται η χώρα κι έχει προγραμματίσει έτοιμη να υλοποιήσει η Ν.Δ. προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της.
Με απλά λόγια, χωρίς κορώνες και κινδυνολογία πανικού ο Α. Σαμαράς δεσμεύθηκε ότι θα τηρήσει την δέσμευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο πριν την άφιξη στη χώρα του ΔΝΤ, ενώ άσκησε δριμεία κριτική για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. Δήλωσε αντίθετος στο χαράτσι των ακινήτων κι εξέφρασε επανειλημμένως την πεποίθηση ότι όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε με επιτυχία ώστε η χώρα να ξαναπάρει τη θέση που της αρμόζει στην ανταγωνιστικότητα και μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.
Με υπευθυνότητα και το εθνικό συμφέρον πάνω απ’ όλα, ο Α. Σαμαράς ζήτησε εκλογές ως τον μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει σε μια δυνατή κυβέρνηση που θα έχει τη δυνατότητα με νωπή τη λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευθεί όρους του μνημονίου που έφεραν την ύφεση και τον φαύλο κύκλο της συνεχούς αύξησης φόρων που επιδεινώνει συνεχώς την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών της.
Το πρόγραμμα της παράταξης που καταρτίστηκε από ειδικούς και εμπειρογνώμονες των οικονομικών περιλαμβάνει πραγματική μείωση των δαπανών του κράτους, μείωση των φορολογικών συντελεστών με αντίστροφη αύξηση των ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν, εργασιακή εφεδρεία μέχρι τρία χρόνια που όμως δεν οδηγεί στις απολύσεις, αλλά σε εκπαίδευση που μπορεί να διασφαλίσει εύρεση εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, μείωση των υπουργείων μέχρι 12 και μεταρρυθμίσεις σε Δικαιοσύνη, Παιδεία, κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας, μερικά μόνο απ’ τα όσα δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει η αυτοδύναμη κυβέρνηση που εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει η Ν.Δ., ο αρχηγός της.
Υποστηρίζουμε και δεχόμαστε με πίστη τις δεσμεύσεις του Α. Σαμαρά που μπορούν ν’ άρουν το αδιέξοδο της χώρας ολόκληρης και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. ειδικότερα που σήμερα καλείται ν’ αντιμετωπίσει την ανεργία που τη μαστίζει, την αποβιομηχάνιση, την έλλειψη επενδύσεων που αποτελούν τη μόνη λύση για την συγκράτηση των κατοίκων της, την αποψίλωσή της από δομές και φορείς και την επιβάρυνσή της με την εισροή λαθρομεταναστών.
Η χώρα χρειάζεται Πρωθυπουργό με εθνική συνείδηση που δε μένει στους αριθμούς αλλά γνωρίζει ότι πίσω τους υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και καλούνται να καλύψουν τα κενά ανίκανων κυβερνήσεων που οδηγούν τη χώρα στον όλεθρο προσπαθώντας χωρίς αποτέλεσμα, να πείσουν τα μέλη τους να συνεργαστούν στις κρίσιμες στιγμές που την οδήγησαν.
Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας- Θράκης στηρίζουν την ΝΔ και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά που με ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης, προγραμματίζει και είναι έτοιμος να υλοποιήσει το σχέδιο εξόδου της χώρας απ’ την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει απ’ την καταστροφική διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την επιστροφή της στη θέση που αξίζει στους Έλληνες που σήμερα υποφέρουν και γνωρίζουν πως όλοι μαζί, ενωμένοι και με δουλειά, μπορούν ν’ ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΝΟ.Δ.Ε. Π.Α.Μ.Θ, Αρναουτόπουλος Αναστάσιος- Δράμας, Ευθυμιάδης Κώστας- Καβάλας, Ιακωβίδου Θεοδοσία- Ξάνθης, Ναλμπάντης Κώστας- Ροδόπης, Σταυράκογλου Σταύρος- Έβρου.

Σχετικά Άρθρα