fbpx
Γενική

Ταλιατέλες με σάλτσα εσπεριδοειδών

400 γρ. ταλιατέλες

1 κουταλιά τριμμένο μαϊντανό, φασκόμηλο θυμάρι

150 γρ βούτυρο

1 πορτοκάλι

2 λάιμ

1 μανταρίνι

1 γκρέιπ φρούτ

2 κρεμμύδια κοκκάρια

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Ετοιμάζουμε και ένα μπολ με βραστό νερό, όπου θα ζεματίσουμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή για να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε τις φλούδες και τις κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Στύβουμε το πορτοκάλι και το lime και φυλάμε τους χυμούς.

Σε ένα τηγάνι ζεστό λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τις φλούδες να σοταριστούν ελαφρώς. Ύστερα ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, έπειτα τους χυμούς, το θυμάρι, το μαϊντανό, το φασκόμηλο, τις ταλιατέλες και τα σοτάρουμε όλα μαζί για δυο λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και το στολίζουμε με κομματάκια από τα φρούτα ή φλούδες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα