4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα ή rib – eye
2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 ml κονιάκ
150 ml ζωμός βοδινού
125 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι μουστάρδα
Διαδικασία
Χτυπάμε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί. Αλατίζουμε τις μπριζόλες καλά. Πατάμε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι πριν βάλουμε το λάδι και στη συνέχεια βάζουμε τις μπριζόλες (μία – μία αν δεν χωράνε). Μαγειρεύουμε για 2 – 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλουμε να έχουν ψηθεί μέσα (όσο λιγότερο τόσο καλύτερα).Τις μεταφέρουμε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνουμε να ηρεμήσουν. Στη συνέχει φτιάχνουμε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνουμε το μπράντυ ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και μετά από 2 λεπτά βάζουμε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες. Συνοδεύουμε συνήθως με πουρέ. Καλή όρεξη!