fbpx
Γενική

Ολυμπιακός «Βόμβα» με Μακούν!

Τα «βαριά» ονόματα της «ερυθρόλευκης» λίστας για τον κόφτη που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός βλέπουν πλέον το ένα μετά το άλλο το φως της δημοσιότητας, καθώς μετά τον Μάρκο Εστράδα προέκυψε ο Ζαν Μακούν!

Με διαφορά το πιο σπουδαίο όνομα απ’ όλα τα υπόλοιπα που «παίζουν» αυτήν τη στιγμή για τον «εκλεκτό» στον άξονα, ο 28χρονος Καμερουνέζος άσος της Αστον Βίλα εξετάζεται σοβαρά από τους Πειραιώτες και μαζί με τον Χιλιανό είναι στην κορυφή της λίστας από το «πάνω ράφι».

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να φέρει στην Ελλάδα τον διεθνή (55 συμμετοχές, 3 γκολ) μέσο με σπουδαία καριέρα τόσο στη Λιλ όσο και στη Λιόν, τότε θα πρόκειται με διαφορά για τη «βόμβα» του καλοκαιριού στο μεταγραφικό παζάρι. Και είναι αλήθεια πως τα τελευταία 24ωρα τόσο με την υπόθεση του Εστράδα όσο τώρα και με τον Μακούν παρατηρείται μια (εκ νέου) στροφή της «ερυθρόλευκης» διοίκησης σε επιλογή πρωτοκλασάτη όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα!

Εξι χρόνια στη Λίλ με συνολικά 165 συμμετοχές και 9 γκολ και τρία χρόνια στη Λιόν, βασικό μέλος της ομάδας (76 συμμετοχές, 8 γκολ), ο «Εσιέν του Καμερούν», όπως έχει χαρακτηριστεί ο Μακούν, φαίνεται πως αναζητά μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός συζητάει με την πλευρά του αλλά και με την Αστον Βίλα, στην οποία πήγε τον περασμένο Ιανουάριο έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ ως επιλογή του Ουγέ που τον είχε στη Γαλλία. Μάλιστα, όταν το 2009 η Λιόν τον απέκτησε από τη Λίλ δαπάνησε 12 εκατομμύρια ευρώ, δείγμα της αξίας του αλλά και της σπουδαίας καριέρας που έχει κάνει.

Τόσο στην υπόθεση του Μακούν όσο και σε αυτήν του Εστράδα οι «ερυθρόλευκοι» συζητούν επιδιώκοντας να κάνουν το deal (με έναν βέβαια από τους δύο) με καθεστώς δανεισμού και υψηλής οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Ηδη με τη Μονπελιέ φαίνεται να έχει βρεθεί η φόρμουλα, όπως σε σημαντικό βαθμό και με την Αστον Βίλα, στην οποία έπαιξε πέρυσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος μόλις 7 αγώνες και φέτος δεν είναι στα βασικά πλάνα της ομάδας, με τους Αγγλους να συζητάνε δανεισμό αν δεν προκύψει τελικά ομάδα που να πληρώσει για να τον αποκτήσει.

Το «ναι» του Βαλβέρδε

Ο Ισπανός, που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Μαρινάκη, θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση για τον παίκτη που θέλει, με την υπόθεση του Εστράδα να έχει μπει σε καλό δρόμο. Το θέμα του Μακούν, όμως, είναι αυτό που έχει προτεραιότητα και γι’ αυτό υπάρχει παράταση για λίγες ημέρες ακόμη μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Στη Χιλή πάντως υπήρχε χθες δημοσίευμα που ανέφερε πως ο Ολυμπιακός δίνει περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για τον Εστράδα, ενώ για να πουλήσει τον Μακούν η Αστον Βίλα ζητάει 6 εκατομμύρια. Γι’ αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει στο «κόλπο» με την ελπίδα να τον πάρουν δανεικό.

Σχετικά Άρθρα