fbpx
Γενική

Από 3- 11 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης











Ελάτε να γνωρίσετε την «Ξάνθην την διατηρητέαν»

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Είκοσι ένα χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης τις οποίες διοργανώνουν το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και η Οργανωτική Επιτροπή από 3 έως 11 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Μανώλης Φανουράκης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού δήλωσε σχετικά με τον θεσμό στην XanthiNews: «Με την βαρύτητα αυτών των χρόνων είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα αντάξιο αυτού του θεσμού. Κόντρα στην κρίση που υπάρχει στην χώρα μας, προσπαθήσαμε μέσα από πολλές περικοπές να οργανώσουμε ένα πρόγραμμα που να μην υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα προηγούμενα και να έχει την ανάλογη αίγλη και ταυτόχρονα να παρακινήσει τους επισκέπτες να έρθουν στην πόλη μας, ώστε να διασκεδάσουν και να τους χαρίσουμε στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Είναι ένα πρόγραμμα πλούσιο σε εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι πάρα πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική σκηνή στην πλατεία Μητροπόλεως, στη σκηνή νέων στο πάρκο της Πυξίδας, στο Νησάκι στο Μονοπάτι της Ζωής και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι διοργανώνουν καθημερινά ξεχωριστές βραδιές, με συναυλίες, αφιερώματα, εκθέσεις. Αν έχουμε σύμμαχο τον καιρό θα μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Είναι μια ευκαιρία να αφήσουμε τα προβλήματα μας, να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και να διασκεδάσουμε.

Ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Αλλά θα κινηθούμε περίπου στις 75.000 ευρώ».

Ο κ. Φανουράκης πιστεύει ότι οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης είναι πιο σημαντικές από τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές γιατί όπως εξήγησε: «Καρναβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδος. Έχουμε επενδύσει ως Δήμος σε αυτές τις εκδηλώσεις. Υπάρχει ο εθελοντισμός και το μεράκι των πολιτιστικών συλλόγων όπως και η αγάπη των κατοίκων οι οποίοι ανοίγουν τις αυλές τους.

Θα πρέπει να κρατήσουμε ως κόρη οφθαλμού αυτές τις εκδηλώσεις».

Στο Πρόγραμμα των Γιορτών ο Δήμαρχος Ξάνθης σημειώνει: «Κόντρα στα απαισιόδοξα μηνύματα των καιρών στέλνουμε το δικό μας μήνυμα, διοχετεύοντας τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την εθελοντική διάθεση, την ανάγκη μας να χαμογελάσουμε, ιδιαίτερα στις μέρες μας που το χαμόγελο, η καλή διάθεση και η θετική σκέψη είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ, να επικοινωνήσουμε μέσα από το θεσμό που αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε με πάθος!

Παραμερίζοντας τη μιζέρια, αφήνουμε χώρο στην ελπίδα, τροφοδοτώντας την ψυχή μας με τη χαρά της δημιουργίας και της ομορφιάς μέσα από τους ήχους και τις εικόνες της Παλιάς Ξάνθης».

Σχετικά Άρθρα