Γενική

Χρεοκοπούμε



Δεν μπορεί να υπάρχει ολίγον έγκυος

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Τα χρυσά κορίτσια της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο Γυναικών, έγραψαν ΧΡΥΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η πρώτη νίκη Ελληνικής Ομάδας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στα κορίτσια αυτά της Εθνικής μας Ομάδας Πόλο αξίζει ένα ηχηρό ΕΥΓΕ, όπως και σε όλους αυτούς που συντέλεσαν σ’ αυτό το Ελληνικό τρόπαιο. Στα αθλήματα του στίβου τα καταεξοχήν ελληνικά αθλήματα, η αξιόλογη αθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε μεγάλο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ ξεπερνώντας τα 4,70 μέτρα. Αυτή είναι η ευχάριστη πλευρά των γεγονότων, που μας ενθαρρύνει και δικαιολογεί την “υψηλή μας” παρουσία. Η άλλη πλευρά, δυστυχώς η δυσάρεστη, για την οποία ευθύνονται οι για πολλά χρόνια διαχειριστές των πολιτικοοικονομικών πραγμάτων αυτής της ωραίας χώρας, την οποία έφεραν στο χείλος του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ, με χρέος 460 δις ευρώ που είναι αυξητικό και μας οδηγεί εκών άκων στις αγκάλες του Δ.Ν.Τ των Ευρωκρατών και των διεθνών τοκογλυφικών οργανισμών με το γνωστό λογότυπο “ΑΓΟΡΕΣ”. Το παιχνίδι με τις απανταχού χρηματοπιστωτικές αγορές τώρα αρχίζει, οι κανόνες του οποίου καθορίζονται στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Η χώρα και ο κόσμος της τίθεται υπό την κηδεμονία του Δ.Ν.Τ και του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου. Με το σύμφωνο της 21ης Ιουλίου οι δανειστές μας δεν είναι μόνο οι διαχειριστές του εθνικού μας πλούτου, αλλά θα διαμορφώνουν την οικονομική πολιτική και το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων.

Η επιτήρηση αυτή από τους δανειστές μας δεν θα έχει κάποια ολιγόχρονη διάρκεια, αλλά θα ισχύσει” σε βάθος χρόνου ονομαζόμενη ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ του χρέους σε μισό περίπου αιώνα.

Οι τραπεζίτες και οι ευρωκρατούντες το ξεκαθάρισαν με την απόφαση του EYROGROYP της 21ης Ιουλίου η ξένη διαχείριση της χώρας δεν θα έχει μόνο μακράν χρονική διάρκεια, αλλά θα είναι και επώδυνη λόγω των υψηλών επιτοκίων, αλλά και εισπρακτικά μέτρα : Αύξηση φορολογίας- έκτακτο φόρο-μείωση μισθών και συντάξεων.

Οι πρόσφατοι πανηγυρισμοί της οικονομικής βοήθειας με το μεσοπρόθεσμο δάνειο και τον εφαρμοστικό νόμο, οι οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ότι, είναι άνθρακες αντί του υποσχόμενου ΘΗΣΑΥΡΟΥ.

Όμως, τώρα που καταλάγιασε ο ενθουσιασμός “από την διάσωση της ελληνικής οικονομίας από την χρεοκοπία” όλα δείχνουν ότι: θα εξαρτηθούμε απόλυτα από τις αγορές, οι οποίες δεν αστειεύονται, αλλά δείχνουν τα γαμψά τους νύχια.

Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες είναι απόφαση πολιτική, και δεν μπορεί να ξέρουμε πόσο βαθιά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη τους οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Όλες αυτές οι συμφωνίες θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο μαζί με την κατάρτιση του μνημονίου Νο 2 που θα αφορά τη νέα δανειακή μας σύμβαση.

Ο πανηγυρισμός των δικών μας, επικοινωνιακού χαρακτήρα ότι: Εξασφαλίσαμε το ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ και ότι η Ελληνική οικονομία θα ακολουθήσει ΤΡΟΧΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ, θεωρείται από πολλούς ως φρούδα ελπίδα.

Κατά τη γνώμη μας: Είτε αυτή ονομάζεται επιλεκτική ή μερική ή ολική, Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΟΛΙΓΟΝ ΕΓΚΥΟΣ.

Είναι φαίνεται γραφτό μας να ζήσουμε με τον εαυτό μας σε αγέλαιο σύνδρομο και εγκλωβισμένοι στην ΑΕΝΑΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΧΑΛΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ.

Έχομε υποθηκεύσει τη χώρα μας για πολλά χρόνια, και οι απόγονοι μας όπως οι λαμπρές νεανίδες της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών θα μας οικτίρουν και θα μας ψέγουν.

Σαν Έλληνες είμεθα πάντα αισιόδοξοι, ας ελπίσουμε για το καλύτερο Εθνικό μας μέλλον. Διότι, Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Σχετικά Άρθρα