fbpx
Γενική


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα για παιδιά του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης

Εικαστική δημιουργική απασχόληση

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα για παιδιά του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Στο Ίδρυμα θα λειτουργήσουν εφέτος, στα υπερσύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια του στο κτίριο της καπναποθήκης «Π» επί της οδού Καπνεργατών, τα εκπαιδευτικά τμήματα:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 5-8 ετών
Μέσα από την εικαστική δημιουργική δραστηριότητα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους, να νιώσουν τι τα εκφράζει, μαθαίνοντας να επιλέγουν μέσα από ποικίλα υλικά και θεματολογία αυτό που τους ταιριάζει και τα συγκινεί. Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία, εφαρμόζοντας απλές και σύνθετες τεχνικές και από την αλληλεπίδραση και άλλων μορφών τέχνης, λογοτεχνία, τραγούδι, χορός, στα πλαίσια ενός δημιουργικού παιχνιδιού, να διευρύνουν τους ορίζοντες της φαντασίας τους, να εκτιμήσουν την τέχνη σαν έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας, να εξασκήσουν την κριτική τους ικανότητα, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση τους εκφράζοντας τις προσωπικές τους ανάγκες και προτιμήσεις, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο τη φυσική τους κλίση καθώς και να κοινωνικοποιηθούν.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 8-12 ετών
Σε ένα περιβάλλον που εμπνέει και παρωθεί στη δημιουργική έκφραση τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες που θα τους ανοίξουν νέους ορίζοντες και θα αναπτύξουν την δημιουργικότητά τους, την κοινωνικότητα και τις δεξιότητές τους, μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο, τη ζωγραφική, τη μουσική, τις κατασκευές σε ένα κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, εξασφαλίζοντας στο γονιό την δυνατότητα ελεύθερου χρόνου.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 8-12 ετών
Το εργαστήρι αποβλέπει στη γνωριμία των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες και την καλλιτεχνική έκφραση και αποτελεί τόπο συνεύρεσης εικαστικών αναζητήσεων και καλλιτεχνικών ανησυχιών, όπου προσεγγίζονται τα εικαστικά θέματα μέσω της σπουδής του σχεδίου και του χρώματος

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ «ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ετών και 8-12 ετών
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά που θέλουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους. Είναι εργαστήριο ζωγραφικής, όπου επίσης γίνεται χρήση πηλού και άλλων υλικών. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο αίσθημα της ασφάλειας και στο κλίμα της ελευθερίας. Στοχεύει στην καλλιτεχνική έκφραση, η οποία λειτουργεί απελευθερωτικά για τη δημιουργικότητα του ανθρώπου, αλλά και για ολόκληρη την ψυχοσύνθεσή του. Και σ’ αυτό ακριβώς το σημείο έγκειται η ιδιαιτερότητά του. Το παιδί έρχεται όχι για να μάθει, όπως γίνεται συνήθως, αλλά για να εκφραστεί ελεύθερα.
«Το κουκούλι» δεν είναι εργαστήρι στο οποίο διδάσκονται τεχνικές ζωγραφικής, αλλά ένας χώρος στον οποίο η ανθρώπινη σχέση επιτρέπει στο παιδί να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, να ενεργοποιείται, να χαλαρώνει και γενικότερα να βρίσκεται σε μια ατμόσφαιρα που του επιτρέπει να καλλιεργείται εσωτερικά και να ωριμάζει. Η δημιουργικότητα εξάλλου αναπτύσσει και τη νοημοσύνη και την αγάπη για ζωή.
ΕΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-10 και 10-12 ετών
Ύστερα από το ενδιαφέρον πολλών γονέων για τη δημιουργία τμήματος Αρχαίων Ελληνικών για παιδιά δημοτικού, η Ακαδημία ξεκίνησε μια προσπάθεια με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη γλώσσα και με το πνεύμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και πολιτισμού. Μέσα από μια ευχάριστη και διασκεδαστική διδασκαλία οι μικροί μας φίλοι κατανοούν τόσο τη σημασία των Αρχαίων Ελληνικών, όσο και την άμεση σχέση τους με τη Σύγχρονη Ελληνική γλώσσα.
Ενημερωθείτε για τις ειδικές εκπτώσεις…..
Πληροφορίες, εγγραφές, καθημερινά 10:00-14:00 στην γραμματεία του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 ή στα τηλ. 25410-26635 και 25410-29282.

Σχετικά Άρθρα