Γενική

Επίθεση με αυγά και γιαούρτια κατά του Σωκράτη Ξυνίδη


Μέσω facebook συνεννοήθηκαν οι αγανακτισμένοι της Ξάνθης
Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Περίπου 300 αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα τις Δευτέρας έξω από το Επιμελητήριο Ξάνθης με σκοπό να αποδοκιμάσουν τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη που είχε προγραμματίσει ομιλία με θέμα: «παράγω και εξάγω».
Οι αγανακτισμένοι της Ξάνθης συνεννοήθηκαν μέσο των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, αφού από το πρωί κυκλοφορούσε και το παρακάτω μήνυμα.
«Ο Αγανακτισμένος Πολίτης της Ξάνθης. Γεια σου. Σήμερα το απόγευμα στις 7.00μ.μ. στο επιμελητήριο της Ξάνθης θα μιλήσει ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Αντίστοιχα το πρωί σήμερα σε εκπομπή Ιδιωτικού καναλιού υποστήριξε πως ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να αποκτήσει άνθρωπο της τρόικας στο υπουργείο του, που θα τον συμβουλεύει (και ουσιαστικά θα τον κατευθύνει και θα του μπει καπέλο)». Και συνεχίζει το μήνυμα: «Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δήλωσε πως ” Κι εγώ μπορώ από τους δέκα χιλιάδες ανθρώπους που με ψήφισαν να φτιάξω μια ομάδα από πενήντα οπαδούς να με προστατεύουν”. Σχόλιο: «Κε Ξυνίδη δεν ψηφίσαν εσένα αλλά το κόμμα αυτό.
Έτσι αρκετοί αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης (ρολόι) στις 6.00μ.μ. και να αποδοκιμάσουν αυτές αλλά και άλλες αναφορές στον κόσμο της Ξάνθης που σε λίγο καιρό θα δοκιμαστεί σκληρά από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης. Δεν περισσεύει κανείς. Φιλικά. Ο Αγανακτισμένος της Ξάνθης»
Μετά το μήνυμα έξω από το ΕΒΕ της πόλης συγκεντρώθηκαν αρχικά 100 περίπου άτομα τα οποία είχαν απέναντι τους 50 Ματατζίδες Αστυνομικούς και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Γκοδοσίδη.
Σιγά σιγά και μέχρι να τελειώσει η εκδήλωση του Ξυνίδη μαζεύτηκε αρκετός κόσμος και οι διαμαρτυρόμενοι έγιναν 300!!! Έτσι υπήρχε θέμα για την αστυνομία και για την ασφαλή έξοδο του υφυπουργού. Τελικά με γρήγορες κινήσεις ο κ. Ξυνίδης εξήλθε του κτιρίου, χωρίς βέβαια να γλυτώσει τα γιαούρτια, τα αυγά αλλά και τις έντονες αποδοκιμασίες των παρευρισκομένων, που πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είχαν κομματική ταυτότητα.
Ο Ξυνίδης προκάλεσε με τις δηλώσεις του το πρωί και γι αυτό και η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. (Είναι λυπηρό να μην μπορείς σαν βουλευτής να κυκλοφορήσεις στην πόλη σου χωρίς συνοδεία αστυνομικών!!!).

Σχετικά Άρθρα