fbpx
Γενική

…ταραΣΤΑΥΡΟΥνήματα


Η φώτιση και η επιφοίτηση
Της Πεντηκοστής και του Αγ. Πνεύματος είχαμε πριν λίγες ημέρες και όλοι οι Ξανθιώτες έτρεχαν στις εκκλησίες προσευχόμενοι άλλο κακό να μη τους βρει. Οι πολιτικοί μας, όσοι το τόλμησαν, επικαλούνταν το Άγιο Πνεύμα για φώτιση… την ίδια ώρα που από το μνημόνιο παίρνουν την επιφοίτηση.
Την τιμητική της είχε και ο Άγιος Φανούριος όπου εκατοντάδες πιστών έσπευσαν να επικαλεστούν τη χάρη του μπας και τους φανερώσει καμιά παλιά κληρονομιά και σωθούν.
Χιλιάδες ήταν και οι λουόμενοι στις παραλίες της Ξάνθης που αψήφησαν την κρίση και είπαν να ξεδώσουν λιγάκι. Εκεί στο Μυρωδάτο τα νέα μπαράκια και οι ξαπλώστρες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Αμετανόητοι όμως είναι οι καταστηματάρχες των σουβλατζίδικων. Οι τιμές συνεχίζουν να είναι «τριημέρου» κι ως εκ τούτου η αρπαχτή στην ημερήσια διάταξη. Σ’ αυτή την αρπαχτή δεν μένουν πίσω και οι παραγωγοί του κάμπου που στην κυριολεξία γδέρνουν τους περαστικούς με τα ζαρζαβατικά που πουλάνε στην άκρη του δρόμου. Λέει κανείς να αγοράσει οπωροκηπευτικά ή φρούτα εποχής παραγωγής Ξάνθης και τα πληρώνει δύο και τρεις φορές ακριβότερα από τα μανάβικα του κέντρου. Μιλάμε για κανονικό πλιάτσικο και χωρίς να δίνει κανένας λογαριασμό σε κανένα…
Μα καλά με τους φουκαράδες τους παραγωγούς τα βάζεις, θα μου πει κάποιος. Τελικά οι ρόλοι έχουν αλλάξει και οι φουκαράδες έχουν γίνει οι περισσότεροι. Με ένα ευρώ το κιλό το καρπούζι και δύο ευρώ το πεπόνι μάλλον περί εμπόρων – μεσαζόντων πρόκειται κι όχι περί παραγωγών.
Και ο γύφτος στην πλατεία πουλάει το καλαμπόκι 2 ευρώ ψημένο την ώρα που στο χωράφι παίρνεις ένα κιλό (περίπου 4-5 κουκουνάρες) με 16 λεπτά!!!!

Σχετικά Άρθρα