fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΓΩΝΑΣ
Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία χθες το πρωί έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο ένστολοι, εκπαιδευόμενοι και απόστρατοι αστυνομικοί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στους μισθούς, τα επιδόματα, τη χρηματοδότηση του Σώματος και της υλικοτεχνικής υποδομής. Από την Ξάνθη οι Αστυνομικοί, η σχολή αστυνομίας και οι απόστρατοι αστυνομικοί έστειλαν το μήνυμα στην Αθήνα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εξαθλιωθούν οικονομικά ακόμη περισσότερο. Δηλώνουν όχι στην απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας, λένε όχι στην ανασφάλεια του πολίτη.

ΕΜΠΡΟΣ
Δεν έμεινε στα λόγια αλλά πέρασε στην πράξη το «Δίκτυο Λόγου και Πράξης» και πρώτη του παρέμβαση επί του πρακτέου, να «στρώσει», ν’ αναπλάσει , να εξωραΐσει, να δώσει ζωή στο «Μονοπάτι της Ζωής» μεταμορφώνοντας, με το μεράκι και το «μαγικό ραβδί» μια ομάδας εθελοντών ένα παραμελημένο μονοπάτι στην ακροποταμιά του Κόσυνθου (πίσω απ’ το Νησάκι) , σ’ ένα χώρο πολιτισμού, τέχνης και διαλογισμού και γνώσης…Ένα δενδροσκέπαστο μονοπάτι που οδηγεί το διαβάτη σ’ ένα θεατράκι που δεσπόζει στο πλάτωμα και τον καθιστά ενεργό θεατή μιας εικαστικής διαδρομής που αφηγείται ο χώρος μέσα από την ποιητική διάσταση που έδωσε ο ποιητής Γιώργος Κωτούλας με το ποίημά τους «Ξάνθος και Ξανθίππη» σε μια πραγματική ιστορία με δραματικό τέλος που εκτυλίχθηκε στην Ξάνθη του 1930 και την εικαστική απεικόνιση με αφαιρετικό τρόπο μέσα απ’ τα γλυπτά του Θάνου Μαυρουδή που «αγκαλιάζουν» το χώρο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Τελειώνει και ο Ιούνιος και ακόμη δυστυχώς δεν έχουμε δει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας να ασχολούνται με την καταπολέμηση των κουνουπιών όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με τη Νομαρχία Ξάνθης. Για το θέμα αυτό έχουμε ξαναγράψει, όμως δεν είδαμε να κινητοποιείται ΚΑΝΕΝΑΣ στον τομέα αυτό. Σχετική ανακοίνωση είδαμε ότι έβγαλε και ο κος Παυλίδης, ο οποίος επιτίθεται σε επίπεδο Περιφέρειας για την παρατηρούμενη καθυστέρηση στον Περιφερειάρχη κο Γιαννακίδη. Το ζητούμενο πάντως είναι ότι οι ψεκασμοί θα έπρεπε να αρχίσουν από νωρίς για να έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Εάν οι ψεκασμοί αρχίσουν τώρα θα πρέπει να περιμένουμε περίπου 20- 30 ημέρες για να υπάρξει δραστικό αποτέλεσμα των ψεκασμών. Με απλά λόγια μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, εάν αρχίσουν αύριο οι ψεκασμοί, κάτι που δεν το βλέπω, τα κουνούπια θα είναι παρόντα και θα μας ενοχλούν. Όσον αφορά για τους κινδύνους που αναφέρει ο κος Παυλίδης, δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω γι’ αυτούς, αλλά σίγουρα έτσι θα είναι. Θα πρέπει επιπλέον να επισημάνουμε πως η Νομαρχία Ξάνθης διέθετε οργανωμένη εταιρεία καταπολέμησης κουνουπιών με άριστη τεχνογνωσία και κατάλληλη υποδομή. Είναι κρίμα να αφήσουμε δουλειά τόσων χρόνων να… πάει στράφι!

ΜΑΧΗΤΗΣ
Καλύτερο αλλά και… φθηνότερο κατά 60.000 Ευρώ είναι το τραινάκι που αγόρασε ο Δήμος Σταυρούπολης από το τραινάκι που αγόρασε ο Δήμος Ξάνθης!!!! Η αποκάλυψη είναι φοβερή και «ανοίγει» τους «Ασκούς του Αιόλου» ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι τύπου Απόστολου Αγκόρτζα να κάνουν βαθιά «έρευνα» επί του θέματος και να συγκρίνουν τις αγορές των δύο τραίνων, διότι αφήνει «ανοιχτό» πλέον ένα θέμα ως προς την πραγματική τουλάχιστον αγορά που στοίχισε το τραινάκι της Ξάνθης και που θεωρείται μάλιστα ένα ακόμη από τα… προσωπικά «επιτεύγματα» του «δίδυμου» Λάκης Στυλιανίδης – Μανώλης Τσέπελης!
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Γιώργο Καρασακαλίδη, ενώ το τραινάκι του Δήμου Ξάνθης στοίχισε 250.000 Ευρώ, το δικό Του τραινάκι (Δήμος Σταυρούπολης) που είναι πολύ καλύτερο, στοίχισε 190.000 Ευρώ!!! Δηλαδή 60.000 Ευρώ λιγότερα…
Το θέμα αποκαλύφθηκε από την ερώτηση που έθεσαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οι δημοτικοί σύμβουλος Σπύρος Μαζαράκης και Δημήτρης Βορίδης που ωστόσο το… «κατάπιαν» και δεν συζητήθηκε χθες καθόλου για λόγους που ξέρουν μόνον αυτοί… αντί να ζητήσουν στοιχεία επί της αγοράς!

Σχετικά Άρθρα