fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΕΜΠΡΟΣ
Ολοένα και κερδίζει έδαφος μεταξύ των αγροτών της υπαίθρου αλλά και της …πόλης, η τάση «επιστροφή στις ρίζες», η τάση «να βρουν το δρόμο προς το χωράφι», ν’ ασχοληθούν οι ίδιοι με αγροτικές δουλειές και να πάψουν να είναι ως επί το πλείστον εργοδότες μεταναστών και εισπράκτορες επιδοτήσεων. «Ανάγκα και …αγρότες πείστηκαν» και το φαινόμενο αυτό έχει τις ρίζες του σε πολλές αιτίες. Κυρίαρχη αιτία, η ανεργία που παρουσίασε αλματώδη αύξηση από το 2009 – 2010 και το α’ εξάμηνο του 2011, αιτιατό αποτέλεσμα μιας οικονομικής κρίσης που βαθαίνει και διαχέεται σ’ όλο τον κοινωνικό ιστό αλλά και ως ένα βαθμό οι «καλές» όπως χαρακτηρίζονται από τους ίδιους τους αγρότες τιμές – τα τελευταία χρόνια – σε κάποιες καλλιέργειες (π.χ. σιτηρά). Παράλληλα, κι αυτό αφορά τους αστούς και κυρίως σε μεγάλα αστικά κέντρα που πολιτογραφούνται αγρότες, ως αποτέλεσμα να ξεφύγουν απ’ τον πιεστικό τρόπο ζωής στην πόλη, να βρεθούν κοντά στη φύση , γεγονός που προϋποθέτει αυξημένη οικολογική συνείδηση.

ΑΓΩΝΑΣ
Μου το έλεγαν και δεν το πίστευα…. -«Εσείς οι Ξανθιώτες είστε γερά πορτοφόλια… έρχεστε από τους πρώτους σε καταθέσεις στις τράπεζες ….»…. Εντάξει, δεν αντιλέγω, στη χρυσή εποχή της Ξάνθης τότε που δούλευαν στο φουλ τα συνεταιριστικά εργοστάσια , αλλά και οι υπόλοιπες βιομηχανίες όπως και ο κατασκευαστικός κλάδος με την ανοικοδόμηση της πόλης, υπήρχε κυκλοφορία του χρήματος στην περιοχή μας…. Άλλοι στάθηκαν περισσότερο τυχεροί και άλλοι λιγότεροι….. Πάντως όλοι κατάφεραν και έκαναν το κομπόδεμά τους για μια δύσκολη ώρα….

ΜΑΧΗΤΗΣ
Από τις υποθέσεις που πραγματικά είναι «δίκοπο μαχαίρι»…Από τη μια ένα δημοτικό ακίνητο (Ξανθίππη), ο επιχειρηματίας του οποίου «ταλαιπωρείται» επί 18 περίπου χρόνια, καταξοδεύεται και δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημά του, λόγω απραξίας και αδράνειας του Δήμου… που από τη δική του πλευρά, επί 18 χρόνια δεν εφαρμόζει μια απόφαση.
Από την άλλη 11 δημοτικοί σύμβουλοι (πρώην και νυν) που ψήφισαν με το χέρι στη «καρδιά» ναι μεν κατά της νομιμότητας, αλλά με την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της ψυχής και του δικαίου, συμπαραστεκόμενοι σε έναν επαγγελματία…
Πραγματικά «δίκοπο» μαχαίρι…

ΑΔΕΜΣΕΥΤΗ
Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» βρίσκεται στην τέταρτη φάση υλοποίησής του (2010-2013) και στo πλαίσιo της ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ για την πορεία και τους στόχους του προγράμματος στη φάση αυτή διοργανώνεται συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 12:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γ. Κακουλίδου 1, Κομοτηνή.
Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος Άννα Φραγκουδάκη, η ειδική σύμβουλος του έργου Θάλεια Δραγώνα και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής θα αναπτύξουν τις δραστηριότητες του προγράμματος από την έναρξη της τέταρτης φάσης έως σήμερα, καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Σχετικά Άρθρα