Γενική

Νέα Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ξάνθης


Ερώτηση Αλέκου Κοντού προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο

Ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο κατάθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός για την απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου Ξάνθης και την επικείμενη μείωση κλινών και τμημάτων. Η ερώτηση αναφέρει:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η 3 η και η 4 η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας τη μείωση κατά 10% των κλινών νοσηλείας και κατά 50% του αριθμού των τμημάτων στα νοσοκομεία. Μεταξύ άλλων, η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης προτείνει να αποκτήσουν κοινή διοίκηση τα νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης και παράλληλα να δρομολογηθούν συνενώσεις των τμημάτων των ανωτέρω νοσοκομείων καθώς και μείωση των κλινών νοσηλείας. Η πρόταση αυτή είναι προφανές ότι οδηγεί στην υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στους πολίτες του Νομού, δεδομένου ότι επί της ουσίας με τη μείωση των τμημάτων και των κλινών νοσηλείας μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.
Κατόπιν τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
– Εάν είναι σύμφωνος με την εν λόγω πρόταση της 4ης ΥΠΕ;
– Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, προκειμένου να αποτραπεί η διαφαινόμενη σημαντική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Νομό Ξάνθης που θα προκύψει από την τυχόν υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης;
– Ποιο Νομό προβλέπει η πρόταση της ΥΠΕ να επιλεγεί ως έδρα του νέου διοικητικού σχήματος και γιατί;

Σχετικά Άρθρα