Γενική

Νέες πρωτόγνωρες πρακτικές στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης


«Αποφάσισαν»- «διέταξαν»- μετακόμισαν και ακυρώνουν τη λειτουργία του φορέα ανθρωπιάς «ΣΤΗΡΙΞΗ»

Σύμφωνα με την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη Περιφερειακή Αναγέννηση ενέργειες του τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αλλά και «εκτελούμεν», χωρίς απόφαση του αρμόδιου Θεσμικού Οργάνου, του Διοικητικού Συμβουλίου, εξελίσσονται περί του φορέα «Στήριξη».
Ο φορέας κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΞΗ», συστάθηκε από την πρώην Νομαρχία Ξάνθης προ 3ετίας περίπου για παροχή ανθρωπιάς και βοήθειας ως καταφύγιο στους προσωρινά αστέγους, στους έχοντες ανάγκη. Λειτούργησε με συμμετοχή όλων των παρατάξεων που για τα πάντα συναποφάσιζαν, ομόφωνα. Με τα φαινόμενα φτώχειας γύρω μας να οξύνονται, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.
Ο Γιώργος Παυλίδης αναφέρει ότι χωρίς γνώση και απόφαση του Δ.Σ. κάποιοι την «μετακόμισαν» από τον κατάλληλο χώρο μονοκατοικίας για πρόσκαιρες στεγάσεις σε καταστάσεις γυναικών και άλλων SOS, σε κοινόχρηστο διάδρομο καπναποθήκης του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού.
«Νέοι καιροί, νέα ήθη!!! Ακυρώνουν τη λειτουργία του φορέα κοινωνικής αλληλεγγύης «ΣΤΗΡΙΞΗ», εργαλείου ανθρωπιάς, «μετακομίζοντας» την αυθαίρετα σε μη προσβάσιμη σε ανάπηρους καπναποθήκη και έχοντες ανάγκη και μη προσφερόμενη για προσωρινές στεγάσεις SOS κλπ, αφού στερείται κουζίνας και υγειονομικών εγκαταστάσεων (τουαλέτες, λουτρό κλπ.)» αναφέρει η αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜΘ στην επιστολή της προς τον τοπικό τύπο και «ζητά από τον κ. Γιαννακίδη, δημόσια εξηγήσεις για όσα πραξικοπηματικά συμβαίνουν και για την περιφρόνηση του θεσμικού ρόλου του Δ.Σ».
Οι ενέργειες αυτές αποδεικνύουν πόσο ρηχά χρησιμοποιούνται από κάποιους οι όροι «συναπόφαση», «διάλογος», «διαβούλευση», «συνδιαμόρφωση»,τη στιγμή που οι ίδιοι παραβιάζουν, όχι μόνον αυτούς, αλλά υποχρεωτικές καταστατικές διαδικασίες συλλογικής λήψης αποφάσεων. Η δημοκρατική συμπεριφορά και η ευαισθησία είναι στάση ζωής, είναι πράξη.
Η διαμαρτυρία της ΑΔΕΔΥ
Την παρακάτω διαμαρτυρία σχετική με το θέμα, έστειλε χθες προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη- που αποφάσισε την μετακίνηση της «ΣΤΗΡΙΞΗΣ»- και προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: «Μετά την τελευταία συνάντηση που είχαμε στο γραφείο σας και το έγγραφο που σας καταθέσαμε, αλλά δεν πήραμε απάντηση, δυστυχώς διαπιστώσαμε με λύπη μας ότι όχι μόνο δεν είστε διατεθειμένος να διευκολύνετε το συνδικαλιστικό μας έργο αλλά μας φέρατε και προ τετελεσμένων γεγονότων με τις ενέργειές σας.
Ο χώρος που εγγράφως μας έχει παραχωρηθεί από την προηγούμενη διοίκηση είναι ικανός να στεγάσει και εμάς αλλά και την εταιρεία «ΣΤΗΡΙΞΗ» την οποία επιθυμείτε να εγκαταστήσετε εκεί. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα γραφεία ανακαινίστηκαν και με δικά μας προσωπικά έξοδα αλλά και εργασία.
Σας καλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να μην σταθείτε εμπόδιο στην εύρρυθμη λειτουργία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα