Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Η ισόρροπη ανάπτυξη της περιφέρειας είναι πρώτιστο καθήκον όλων μας: Διοίκησης, κοινωνίας, φορέων και γενικά των κατοίκων της. Στην Περιφέρεια μας ο Νομός Ξάνθης υπολείπεται των άλλων παραλιακών Νομών στο θέμα ανάπτυξης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης. Ενώ στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης και Καβάλας υπάρχουν οργανωμένες πλαζ, κάμπινγκ και καταστήματα σε αντίθεση με το Νομό Ξάνθης όπου παρατηρείται πλήρης ερήμωση των παραλίων της, με συνέπεια την απαξίωση αυτών, τον οικονομικό μαρασμό, την υπανάπτυξη, την αύξηση της ανεργίας στις συγκεκριμένες περιοχές, την μείωση της επισκεψιμότητας και βέβαια αποθαρρύνει την εκεί επαγγελματική δραστηριοποίηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μας.

ΕΜΠΡΟΣ
Και δεύτερη μέρα «κατέλαβαν» την πλατεία οι «αγανακτισμένοι» της Ξάνθης, αυτή τη φορά πιο οργανωμένα φωνάζοντας τα πρώτα συνθήματα και γράφοντας τα πρώτα πανό, χωρίς όμως να διαφανεί κανενός είδους κομματική απόχρωση.
Ο κόσμος μάλιστα που συγκεντρώθηκε ήταν περισσότερος από την πρώτη ημέρα της κινητοποίησης, νέοι στη συντριπτική πλειονότητά τους.
Οι «αγανακτισμένοι» διαμαρτυρόμενοι θέλοντας να διατηρήσουν το χαρακτήρα της απουσίας οποιασδήποτε κομματικής ομπρέλας, παρότι παρέστησαν νέοι από αριστερές κομματικές νεολαίες, κατέβασαν κομματικό πανό που είχε αναρτηθεί στο σιντριβάνι με την αψίδα, στο κέντρο της πλατείας.
Αρκετοί έμειναν στο χώρο της πλατείας ως αργά το βράδυ, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη μέρα.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Παρότι ο τόπος έχει ανάγκη για δημόσιο διάλογο και συνεννόηση σε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα οφείλω μια απάντηση στην σημερινή ανακοίνωση του κ. Κοντού. Με απόλυτη λοιπόν ειλικρίνεια του απαντώ ότι πράγματι «δεν μπορώ».
Δεν μπορώ να εμπορεύομαι την ανάγκη των πολιτών για δουλειά και μεροκάματο.
Δεν μπορώ να είμαι συγχρόνως και Βουλευτής και Γεν. Διευθυντής στη ΣΕΚΕ και υλοτόμος και αντιπρόσωπος δασικού συνεταιρισμού στην ΕΑΣ.
Δεν μπορώ να μοιράσω αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
Δεν μπορώ να διορίσω τον γιό μου ως μετακλητό υπάλληλο στο υπουργείο που υπηρετώ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με κινεζική καπνοβιομηχανία συζητά η ΣΕΚΑΠ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η διοίκηση της εταιρίας βρίσκεται σε συζητήσεις με την κρατική China National Tobacco Corporation, το Κινέζικο Μονοπώλιο Καπνού.
Μάλιστα το δημοσίευμα κάνει λόγο για επίσκεψη των αντιπροσώπων του κινεζικού μονοπωλίου, την περασμένη Τρίτη, στην Ξάνθη προκειμένου να συναντηθουν με τον πρόεδρο της εταιρείας, Δημήτρη Πράτσο με αντικείμενο τόσο τη διερεύνηση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών όσο και τη μετοχική συνεργασία.
Για την China National Tobacco Corporation η ενδεχόμενη απόκτηση της ΣΕΚΑΠ θα σηματοδοτούσε την είσοδό της, στη βαλκανική αγορά καπνού.
Αντικείμενο των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, αποτελεί επίσης η παραγωγή-φασόν στην Ελλάδα τσιγάρων και η προώθησή τους στη κινεζική αγορά όπου θα κυκλοφορούν με τοπικό σήμα και αντίστοιχα η διανομή προϊόντων της China National Tobacco μέσω του εμπορικού δικτύου της ΣΕΚΑΠ, ενώ εξετάστηκε και η προοπτική συνεργασίας σε επίπεδο συμπαραγωγής.

Σχετικά Άρθρα