Γενική

Συνέλαβε διακινητή και 10 λαθρομετανάστες


Επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 15.06.2011 πλησίον του Α/Κ Αγίου Ανδρέα Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης με συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ένας 37χρονος αλλοδαπός πολίτης Συρίας, κάτοχος δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού ο οποίος κατελήφθη ως οδηγός jeep, να μεταφέρει δέκα (αλλοδαπούς λαθρομετανάστες πολίτες Αφγανιστάν, Ιράκ στερούμενους νομίμων διατυπώσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας με πρόθεση την περαιτέρω προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας μας.
Ο ανωτέρω διακινητής δεν ακινητοποίησε το όχημά σε συνεχή φωτεινά, ηχητικά σήματα ενστόλων αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει χωρίς αποτέλεσμα.
Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών (jeep) αποτελεί προϊόν ληστείας την 14.06.2011 σε βάρος 67χρονου ημεδαπού ενώ επιπροσθέτως ένας εκ των λαθρομεταναστών υπηκοότητας Αφγανιστάν, κατελήφθη να κατέχει και επέδειξε στις αρχές εξ υπαρχής πλαστό διαβατήριο φερόμενο ως εκδοθέν από ισπανικές αρχές το οποίο προμηθεύτηκε στην Κωνσταντινούπολη αντί 2000 €.
Κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς των λαθρομεταναστών, ένα κινητό τηλέφωνο και το πλαστό διαβατήριο ενώ οι δράστες (διακινητής – λαθρομετανάστες) με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα