fbpx
Γενική

Δ/ντής: «Με τη νέα διοίκηση θα μπούνε τα πράγματα στην κανονική σειρά»


Προβλήματα στην μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης από παραπλάνηση
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Προβλήματα αντιμετωπίζει η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης που έχει ιστορία 43 χρόνων, λόγω της απόφασης της απερχόμενης διοίκησης της Στέγης Πολιτισμού «Κωνσταντίνος Μπένης» να την θεωρήσει σωματείο και να δημιουργήσει μια νέα χορωδία.
Ο κ. Θόδωρης Μανώλης, Διευθυντής και Μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα διαδραματίζονται και αποτελούν πλήγμα για την ιστορία της: «Το βασικό και κύριο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς από παραπλάνηση εκεί μέσα το Δ.Σ. πήρε μια απόφαση με την οποία δημιουργήθηκε μια καινούργια χορωδία και έτσι λογικά για κάποιους ναι για κάποιους όχι, ένα μπερδεμένο πράγμα. Η δική μας χορωδία κινδύνευσε να θεωρηθεί ως χορωδία που δεν ήταν του ωδείου. Μετά από 43 χρόνια. Με ποιο πρόσχημα; Ότι η χορωδία είναι ένα σωματείο. Αυτό το σωματείο έγινε τελικά μείζον θέμα και ήταν μια κίνηση κάποιων χορωδών σε συνεννόηση με το Δήμο για να μπορεί η χορωδία να εισπράττει κάποια χρήματα όταν έχει κάποιες ανάγκες. Π.χ. πριν από δύο τρεις μέρες πήγαμε στην Πόλη. Για να μπορούμε να έχουμε κάποια οικονομική άνεση θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιον για να μας βοηθήσει. Αυτός όμως δεν μπόρεσε να δώσει χρήματα στη χορωδία. Δημιουργήθηκε ένα σωματείο φίλων της μεικτής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου. Και παραπλανητικά σκεπτόμενοι κάποιοι, γιατί τους βόλευε αυτό το πράγμα θεώρησαν ότι η χορωδία είναι σωματείο. Ο κ. Δήμαρχος ξέρει πολύ καλά το θέμα και μας είπε να μην διαλύσουμε το σωματείο γιατί βοηθάει το Δήμο και τη Στέγη. Και τελικά αυτό από κάποιους επιτήδειους στράφηκε μπούμερανγκ στην ίδια χορωδία. Αν είναι δυνατόν. Και είπαν ότι δεν είναι χορωδία, είναι σωματείο με αποτέλεσμα να διογκώσουν το θέμα, να παραπλανήσουν κάποιους από το Δ.Σ. και να γίνει αυτό το θέμα. Όλη αυτή η ιστορία βόλεψε κάποιους. Γιατί έτσι μπορούσαν να πάρουν μια άλλη απόφαση για να δημιουργηθεί μια νέα χορωδία».
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Ο Διευθυντής αναφέρθηκε στην ιστορία της: «Η χορωδία αυτή είναι εδώ και 43 χρόνια. Από το 1982- 1983 έγινε χορωδία του Δημοτικού Ωδείου. Την είχε τότε ο κ. Τηλέμαχος Μεταλληνός. Όταν ετοιμαζόταν να βγει στη σύνταξη εγώ ήδη είχα δημιουργήσει ως Καθηγητής του Ωδείου την παιδική χορωδία, είδε την δουλειά μου και αποφάσισε να την παραδώσει σε μένα. Οπότε από το 1992 ανέλαβα την μικτή χορωδία.
Έχουμε κάνει περισσότερες από 200 εμφανίσεις, έχουμε γυρίσει όλη την Ευρώπη. Έχουμε φέρει του κόσμου τις περγαμηνές».
Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Ο κ. Μανώλης πιστεύει ότι με τη νέα διοίκηση θα λυθούν τα προβλήματα τους. «Ευτυχώς αυτή τη στιγμή αλλάζει τη διοίκηση της Στέγης γιατί μπαίνει νέος Πρόεδρος και τα πράγματα θα μπούνε στην κανονική τους σειρά.
Πήραμε την διαβεβαίωση ότι τουλάχιστον εμείς θα είμαστε η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και από εκεί πέρα η διοίκηση αν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει άλλες δέκα χορωδίες ας τις φτιάξει. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα».

Σχετικά Άρθρα