fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
«Η τράπεζα ενδιαφέρεται να πάρει πίσω τα χρήματα της από τους δανειολήπτες κι όχι από το ελληνικό δημόσιο, εις βάρος των φορολογουμένων και μετά την κατάπτωση των δανείων» επεσήμανε ο κ. Πανταλάκης.
Σχετικά με το επιτόκιο χορηγήσεων προς τις Ενώσεις (11,5%) ο κ. Πανταλάκης είπε ότι «διαμορφώνεται από την αγορά». Και σε ερώτηση για χαμηλότερα επιτόκια από άλλες τράπεζες (4,5%) ο διοικητής της ΑΤΕ απάντησε προτρέποντας τους επικεφαλής των συνεταιριστικών οργανώσεων «να απευθυνθούν σε αυτές. Δεν υπάρχουν τέτοια επιτόκια στην αγορά. Πρακτικά δεν δίνονται δάνεια με αυτά τα επιτόκια» υπογράμμισε ο κ. Πανταλάκης.
Σχετικά με το δημόσιο χαρακτήρα της ΑΤΕ ο κ. Πανταλάκης είπε ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας το κράτος κατέχει το 51% επί του μετοχικού κεφαλαίου. Επιβεβαίωσε ακόμα τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδιαφέρον ομίλου κινέζικων συμφερόντων για την αγορά μετοχών της ΑΤΕ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας μπορεί να φέρει μεσοπρόθεσμα πολύ μεγάλα οφέλη στην ελληνική οικονομία, επανέλαβε ο Γιάννης Μανιάτης.
Οπως εκτίμησε, η Ελλάδα διαθέτει στο υπέδαφός της κοιτάσματα τουλάχιστον 400-500 εκατ. βαρελιών τα οποία μπορούν τις επόμενες δύο δεκαετίες να αποφέρουν ως 15 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, εάν προωθηθεί η εκμετάλλευσή τους.

ΕΜΠΡΟΣ

«Ζήσε Μάη…για να πάρεις επιστροφή ΦΠΑ», λένε οι αγρότες και ως φαίνεται μάλλον κατά τον Ιούνιο θα πάρουν τα 5 και πλέον εκ. ευρώ που αντιστοιχούν στο νομό μας και αν…μέχρι τότε έχουν εκταμιευτεί το ποσό στην Τράπεζα Ελλάδος και δοθεί το ένταλμα πληρωμής. Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων έχει περατωθεί από την ΕΑΣ Ξάνθης και ο φάκελος έχει αποσταλεί πριν ένα μήνα στην Εφορία όπου και διενεργείται δειγματοληπτικός έλεγχος για την εξακρίβωση των στοιχείων. Αυτό που ανησυχεί τους αγρότες είναι η καθυστέρηση που παρατηρείται στην Ξάνθη καθώς στους αγρότες των γειτονικών νομών Καβάλας και Ροδόπης έχει αποδοθεί η επιστροφή του 9% επί της αξίας των πωλήσεων των αγροτικών προϊόντων ενώ πέρσι αυτά τα χρήματα τα είχαν πάρει στις αρχές Απριλίου.

ΑΓΩΝΑΣ
Ιδιωτική επίσκεψη µε πολιτικά µηνύµατα πραγµατοποίησε την Κυριακή στη Ροδόπη η σύζυγος του τούρκου πρωθυπουργού Εµινέ Ερντογάν, συνοδευόµενη από τον υπουργό Επικρατείας, αρµόδιο για τις διαπραγµατεύσεις της Τουρκίας µε την Ε.Ε. Εγκεµέν Μπαγίς και τον καταγόµενο από τη Δυτική Θράκη βουλευτή του κυβερνώντος κόµµατος AKP, Μεχµέτ Μουεζίνογλου. Η επίσκεψη της κ. Ερντογάν θεωρείται ότι αποσκοπεί να αναδείξει στην κοινή γνώµη της γειτονικής χώρας τις ευαισθησίες της κυβέρνησης του συζύγου της για µουσουλµανικούς πληθυσµούς που ζουν εκτός συνόρων αλλά και στις πολυάριθµες κοινότητες “δυτικοθρακιωτών” που υπάρχουν σε Προύσα και Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά Άρθρα