Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΑΓΩΝΑΣ
Με πόνο ψυχής συμπολίτης μας τηλεφώνησε στην εφημερίδα “ΑΓΩΝΑΣ”, ο οποίος είδε στην αυλή της ΣΕΒΑΘ οκτώ τουρκικές νταλίκες να φορτώνουν τον μηχανολογικό εξοπλισμό της ΣΕΒΑΘ και συνδυάζοντας αυτήν την εικόνα με την ημέρα μνήμης της Ελληνικής Γενοκτονίας ανέφερε ότι νοιώθει ντροπή για όλους αυτούς που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανή τη ΣΕΒΑΘ.
“Αυτά τα χωράφια ήταν δικά μας και τα δώσαμε για να κάνουν εργοστάσιο. Από τότε που ο Μπαλτατζής έκλεισε τα μάτια του, αυτοί που έμειναν πίσω του πως την κατάντησαν την ΣΕΒΑΘ; Σε λίγο μας βλέπω να πηγαίνουμε στην Τουρκία για να δουλέψουμε. Ντροπή τους”.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο πρώην Σταυρούπολης, ακόμη….»χτενίζεται»! Αντί να…»κρύβεται» ή να σιωπά με τα χρέη που «κληρονόμησε» στον Λάκη Στυλιανίδη…
Ο λόγος για τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Γιώργο Καρασακαλίδη που ότι «θυμάται» κάθε φορά…χαίρεται!
«Το κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την εξαφάνιση της Σταυρούπολης, της μόνης περιοχής που πλήρωσε τόσο ακριβά τις συνενώσεις των Δήμων», δήλωσε στην χθεσινή «Φωνή» ο φίλτατος πρώην Δήμαρχος, ξεχνώντας ο άνθρωπος ότι…

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Με αριθμούς που πολύ απέχουν από την πραγματικότητα οι «Πολίτες για την Αλλαγή» προσπαθούν για μια ακόμη φορά κατά την προσφιλή τους μέθοδο να δημιουργήσουν εντυπώσεις στον Ξανθιώτικο λαό.
Οι νόμοι του κράτους είναι σεβαστοί από όλους.
Οι αντιμισθίες των αιρετών ορίζονται σύμφωνα με τους νόμους του κράτους οι οποίοι ψηφίζονται εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

ΕΜΠΡΟΣ
«Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι» η Τρόικα και θέτει μεταξύ άλλων ως ένα βασικό όρο για να δοθεί η 5η δόση του δανείου τη συναίνεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η λογική που ακολουθείται από τους τροϊκανούς είναι: «δανειστές είμαστε και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις ως προς τους όρους του δανείου» αλλά και απ’ την άλλη πλευρά πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί ευθεία παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας και συνδέεται με απώλεια ως ένα βαθμό της εθνικής μας κυριαρχίας.
«Βρείτε τα έστω και με το …ζόρι»
Γεγονός όμως είναι ότι η σχεδόν εκβιαστική αυτή απαίτηση της τρόικας να επιζητεί με το …ζόρι συναίνεση και μάλιστα εγγράφως δημιούργησε αμηχανία στα κόμματα και κραδασμούς στο πολιτικό σκηνικό. Έτσι το… μπαλάκι πέφτει στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καταψήφισε το Μνημόνιο και καλείται πλέον λίγο μόνο καιρό από το «Ζάππειο 2» όπου ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης της οικονομίας να τείνει το χέρι της συναίνεσης σε μέτρα που εκ προοιμίου έχει απορρίψει. Και το δίλλημα είναι: Να πει «ναι» στη συναίνεση ενώ είναι κατά του Μνημονίου ή «όχι» και να χρεωθεί με το βάρος μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας αν δεν δοθεί το δάνειο ή ακόμη και με εκλογές για να αρθεί το αδιέξοδο;

Σχετικά Άρθρα