fbpx
Γενική

Μπράουνις με πορτοκάλι και αμύγδαλα

Μμμμ! Μυρίζει υπέροχα!

10 τετράγωνα κομμάτια
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
180 γρ. Βιτάμ Soft
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 μικρό λεμόνι
3 αυγά και 1 κρόκο
150 γρ. λευκή ψιλή ζάχαρη
30 γρ. κακάο άγλυκο, σκόνη
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. νιφάδες (σταγόνες) λευκής σοκολάτας
50 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Διαδικασία
1. Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκ. με λαδόκολλα. Βάζετε τη σοκολάτα, το Βιτάμ, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού σε πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει (μπαιν-μαρί).
2. Χτυπάτε τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το μείγμα του Βιτάμ στο μείγμα των αυγών. Κοσκινίζετε το κακάο και το αλεύρι και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε προσεκτικά για να αναμειχθούν. Ρίχνετε τις νιφάδες (ή σταγόνες) λευκής σοκολάτας και τα αμύγδαλα. Ανακατεύετε.
3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 25΄. Ελέγχετε με πιρούνι. Τα μπράουνις πρέπει να είναι υγρά και κολλώδη αλλά όχι ωμά. Ξαναβάζετε, αν χρειάζεται για 5΄ακόμη στο φούρνο. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλετε και τα κόψετε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΤΙPS
Το μυστικό για πετυχημένα μπράουνις είναι να μη τα παραψήνετε και να παραμένουν υγρά.
Καλή ευτυχία

Σχετικά Άρθρα