fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Επειδή πολύς λόγος γίνεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χρήσιμο είναι να ειπωθούν μερικές αλήθειες.
Πρώτα πρώτα δεν υπάρχει σπουδαιότερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο Λαός με την ψήφο του αποφασίζει ποιος και πώς θα τον κυβερνήσει. Και επειδή και ο Λαός και οι πολιτικοί συχνά αλλάζουν γνώμη ο συνταγματικός νομοθέτης έχει ορίσει να γίνονται εκλογές το αργότερο κάθε τέσσερα έτη.
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες συχνά υπήρξε όπλο του κυβερνώντος κόμματος, που εκτιμά ότι οι περιστάσεις ευνοούν την αναβάπτιση του στη θέληση του Λαού.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Ενεργοποιήθηκε η πρωτοβουλία JEREMIE, που ενισχύει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Συγκεκριμένα, για να ενισχυθεί μία επιχείρηση πρέπει να απασχολεί μέχρι 50 άτομα προσωπικό, να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ και να λειτουργεί λιγότερο από 36 μήνες. Το συγκεκριμένο προϊόν χρηματοδοτεί τη χορήγηση δανείων με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις μέσω των τραπεζών Εθνική και Alpha Bank. O επιχειρηματίας που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του JEREMIE θα καταβάλει επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως προς την Τράπεζα ορίζεται η 31 Οκτωβρίου 2012, εκτός εάν ο προϋπολογισμός του προγράμματος εξαντληθεί νωρίτερα.

ΕΜΠΡΟΣ
Στο κέντρο της κριτικής των «Πολιτών για την Αλλαγή» και του Θανάση Ξυνίδη που εκπροσωπεί τη δημοτική παράταξη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν οι αντιμισθίες του προέδρου και του αντιπροέδρου της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης, εξαιτίας της απόφαση που ελήφθη σχετικά με τη διατήρηση του ύψους των αντιμισθιών Τσέπελη και Μπεκτές, καθώς και αυτής των συμβούλων για κάθε συνεδρίαση. Ο κ. Ξυνίδης που μειοψήφησε στη δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΞ υπό τη νέα του σύνθεση, πρότεινε να μην καταβληθεί καμία αμοιβή σε κανέναν αιρετό με το σκεπτικό ότι αφενός έτσι θα έδιναν πρώτοι το καλό παράδειγμα και αφετέρου θα ευθυγραμμιζόταν και με την η προϋπόθεση που θέτει ο Καλλικράτης διαμόρφωση του ύψους της αντιμισθίας ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Δηλαδή, ο νόμος του Καλλικράτη δίνει το περιθώριο στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ να εισπράττει μέχρι και το 50% της αντιμισθίας του εφόσον η τελευταία είναι κερδοφόρα.

ΑΓΩΝΑΣ
Ενοχλημένοι από την άρνηση Παπανδρέου να μιλήσει για μειονότητες στη Θράκη το 2009 αλλά και αρκετά μεγάλο παρασκήνιο για τον καθορισμό των ελληνικών χωρικών υδάτων αποκαλύπτουν τηλεγραφήματα του Wikileaks. Οι Τούρκοι είχαν ενοχληθεί από την απάντηση Παπανδρέου στα μειονοτικά και στο Κυπριακό. “Η άρνηση του έλληνα πρωθυπουργού να αναφερθεί σε “μειονότητες” στη Θράκη, καθώς και ο ισχυρισμός του ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να αφεθούν να λύσουν μόνες τους το πρόβλημα, δείχνουν ότι η προσέγγιση είναι ανεύθυνη, δεδομένου ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο ως εγγυήτρια χώρα” λέει.

Σχετικά Άρθρα