Γενική

Από το Μονοπάτι της Ζωής στο Δρόμο της Γνώσης

ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ

Όλοι οι φίλοι και οι φίλες του Δικτύου, όσοι και όσες είμαστε στην όχθη που παλεύει για έναν καλύτερο εαυτό και για ένα δικαιότερο κόσμο, σιγά σιγά βρίσκουμε το βηματισμό μας.
Πριν από λίγο καιρό, το Μάρτη, συγκεντρωθήκαμε και συζητήσαμε, για την πορεία μας. Κοινή μας απόφαση; Ο Λόγος και η Πράξη είναι ο στόχος όλων μας. Όλοι/ όλες είπαμε τι σκεφτόμαστε, ακόμη κι αν έχουμε αντίθετη άποψη. Συζητήσαμε, για την οργάνωσή μας – να έχουμε συντονιστή και γραμματεία, να φροντίσουμε το περιβάλλον, να δούμε το θέμα της ανακύκλωσης. Όλοι- σχεδόν- θέλουν να συμβάλλουν στην αλλαγή του εαυτού τους και του κόσμου. Βέβαια χρειάζεται προσπάθεια για να κάνουμε τα πρώτα βήματα…
Τις βδομάδες που πέρασαν, πολύς κόσμος επισκέφτηκε το Μονοπάτι της Ζωής. Πολλοί είναι όσοι με δική τους πρωτοβουλία, ατομικά ή εθελοντικές ομάδες, καθάρισαν και ομόρφυναν την περιοχή. Τηλεοράσεις, Τύπος και Ραδιόφωνα ποικιλότροπα βοήθησαν στην προβολή και στην αξιοποίηση του Μονοπατιού της Ζωής.
Άγχος και προβληματισμός- για το επόμενο βήμα. Βέβαια, το ως τώρα έργο είναι σημαντικό και δίνεται για χρήση. Σε λίγες μέρες θα εγκαινιαστεί επίσημα. Τι θα κάνουμε στη συνέχεια;
Σε δημόσιους ανοιχτούς χώρους θα εγκατασταθούν συστήματα προβολής και διάθεσης βιβλίων και άλλων εντύπων. Όσοι επιθυμούν θα βρίσκουν κάποιο βιβλίο να διαβάσουν, ή πάλι μπορούν να αφήνουν κάποιο βιβλίο που το διάβασαν. Πολλές φορές έχουμε βιβλία που θέλουμε να χαρίσουμε, και δεν ξέρουμε πού. Ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης.
Το Μονοπάτι της Ζωής περνάει από το Δρόμο της Γνώσης

Σχετικά Άρθρα