Γενική

Παρέμβαση Κοντού και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Κατέθεσε νέα ερώτηση στην βουλή

Ενδεικτικό του κλίματος απραξίας που υπάρχει στην κυβέρνηση είναι το γεγονός ότι ο Ξανθιώτης Βουλευτής Αλέκος Κοντός δεν προλαβαίνει να καταθέτει ερωτήσεις στην Βουλή με θέματα της Ξάνθης. Αυτήν την φορά είχε σειρά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών και η μη πληρωμή ταξί και λεωφορείων από το αρμόδιο υπουργείο.
Η ερώτηση
Προς Την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Θέμα: Διακοπή μεταφοράς μαθητών στα σχολεία της Ξάνθης.
Το ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ ανακοίνωσε ότι διακόπτει την μεταφορά των μαθητών επειδή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δεν υπέγραψε, αναιτιολόγητα, την παράταση της σύμβασης όπως αυτή ορίζεται με τον ν. 3943/31-03-2011 αρθρ. 49 παρ.6.
Το ΚΤΕΛ Ν. ΞΑΝΘΗΣ εκτελούσε κανονικά τα προβλεπόμενα δρομολόγια για την μεταφορά των μαθητών αναμένοντας την προβλεπόμενη από τον νόμο υπογραφή της παράτασης της σύμβασης. Παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ενημερώθηκε η Περιφέρεια και οι λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς εν τούτοις δεν έγινε καμιά ενέργεια.
Η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών και μάλιστα τις μέρες αυτές που αρχίζουν και οι εξετάσεις για το πανεπιστήμιο δημιουργούν στους γονείς και κυρίως στους μαθητές αναιτιολόγητα ψυχική φόρτιση.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθενται να υπογραφεί άμεσα η υπογραφή της παράτασης της σύμβασης όπως προβλέπεται από τον νόμο;
Γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ ώστε να δημιουργεί σήμερα πρόβλημα στους μαθητές και στους γονείς τους;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Κοντός
Βουλευτής Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα