Γενική

Ανδρέας Ιντζές: «Καθαρό το αλκοόλ στο Ν. Ξάνθης»

Ο θάνατος της 15χρονης στο Ρέθυμνο ανήμερα του Πάσχα ήταν τελικά από δηλητηρίαση που προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ και όχι από υπερβολική κατανάλωση, όπως έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, λόγω της οικονομικής κρίσης υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι θέλοντας να κερδίσουν χρήματα ρίχνουν στην αγορά μπόμπες ποτά, βάζοντας σε κίνδυνο ζωές. Κάτι που αρνείται ο κ. Ανδρέας Ιντζές, Πρόεδρος Σωματείου Καφέ Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης Ν. Ξάνθης λέγοντας ότι στο Νομό μας έχουμε καθαρό αλκοόλ, γιατί είναι αυστηροί οι έλεγχοι της αστυνομίας και του τμήματος δημόσιας υγείας, αλλά και επειδή είναι τρεις συγκεκριμένες οι κάβες.

Ανησυχία μετά το θάνατο 15χρονης Κρητικοπούλας από δηλητηρίαση αλκοόλ
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ως ένας επαγγελματίας που δραστηριοποιείται εδώ 21 χρόνια στον χώρο των καφέ μπαρ και κέντρων διασκέδασης μας μίλησε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Επαγγελματιών αυτού του κλάδου, κ. Ανδρέας Ιντζές για το αν υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με μπόμπες ποτά, δεδομένου του θορύβου που προκλήθηκε μετά το θάνατο της 15χρονης Κρητικοπούλας το Πάσχα μετά από δηλητηρίαση από ποτό.
Ο κ. Ιντζές διαβεβαίωσε μέσα από την εφημερίδα μας ότι στα καταστήματα πωλείται καθαρό αλκοόλ: «Προσωπικά ξέρω ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι πάρα πολύ στενοί. Η Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της. Έρχεται στα μαγαζιά μας, παίρνει και σφραγισμένα και ανοιχτά μπουκάλια και τα ελέγχει πολύ συχνά όλες τις ώρες της ημέρας. Από τότε που έγινε η απαγόρευση του τσιγάρου και γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την υπηρεσία δημόσιας υγείας, (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα), μπήκαν μέσα στα μαγαζιά μας και άλλες υπηρεσίες και οι επαγγελματίες έγιναν ακόμη πιο προσεκτικοί.
Από την άλλη μεριά, ουδέποτε έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας τέτοιο πρόβλημα. Ακόμη και στις αποκριές, όλοι λένε για τις υψηλές τιμές, ουδέποτε έχει πει κάποιος ότι στην Ξάνθη πουλάνε μπόμπες. Όλοι λένε πουλάμε ακριβά.
Στην πόλη μας έχουμε καθαρό αλκοόλ γιατί οι κάβες που αγοράζουμε είναι συγκεκριμένες και είναι τρεις. Δεν είμαστε σε μεγαλούπολη που έχει 100 κάβες και δεν ξέρει ο κόσμος από πού αγοράζει. Αν τυχόν κάποια από τις κάβες κάνει κάτι τέτοιο και το αντιληφθούμε ξέρετε πολύ καλά ότι θα κλείσει.
Καταρχήν προστατεύουμε το σωματείο μας. Τα συζητάμε μεταξύ μας οι επαγγελματίες. Δοκιμάζουμε ο ένας τα ποτά του άλλου. Εγώ προσωπικά θα πάω σε ένα κατάστημα που παίρνει αλκοόλ από άλλη κάβα και θα δοκιμάσω το ποτό.
Εξάλλου, είναι τόσο εξευτελιστική η τιμή των ποτών. Ένα ποτό το πουλάμε π.χ. 5 ευρώ και εμείς το αγοράζουμε 1,5 ευρώ. Λένε ότι γίνεται νοθεία αλλά δεν ισχύει. Πώς γίνεται η μπόμπα; Εγώ προσωπικά πίνω βότκα absolute που η αγορά του έχει 16 ευρώ το μπουκάλι. Η νοθεία είναι ότι μου βάζει sercova που έχει 11 ευρώ το μπουκάλι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μου έδωσε μπόμπα αλλά το ποτό που δεν του ζήτησα. Πιστεύετε ότι υπάρχει επαγγελματίας που θα πουλήσει τρομακτικές ποσότητες αλκοόλ και θα νοθεύσει το αλκοόλ; Θα δώσει ένα μαγαζί 10 μπουκάλια ουίσκι την ημέρα που κοστίζουν 150 ευρώ και αν τα παίρνει νοθευμένα στοιχίζουν 50 ευρώ. Άρα κέρδισε 100 ευρώ. Τα καταστήματα μας για να τα λειτουργήσουμε χρειάζονται κάθε μέρα 100 ευρώ για υγραέριο. Δηλαδή δεν λυπόμαστε το υγραέριο για να ζεσταθεί ο κόσμος και θα δηλητηριάσουμε τον κόσμο;»
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ;
Το γεγονός ότι οι ανήλικοι πίνουν αλκοόλ στα καταστήματα που συχνάζουν απασχολεί έντονα τους γονείς. Ο κ. Ιντζές από την πλευρά του επισημαίνει: «Μπορεί να υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε ποτά σε ανήλικα, αλλά ας πάνε να ελέγξουν πρώτα τα περίπτερα. Σε εμάς η μπύρα έχει 5 ευρώ και στο περίπτερο έχει 1 ευρώ. Δεν ζητάμε και ταυτότητες. Ένα κορίτσι 16χρονο και 17χρονο δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ηλικία του».
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΘΕΙΑ
1. Να μην πίνετε νηστικοί.
2. Όταν παραγγέλνετε μπουκάλι, να απαιτείτε να σας το σερβίρουν στο τραπέζι και να το ανοίγουν μπροστά σας.
3. Όταν παραγγέλνετε ποτήρι, να απαιτείτε να σας το σερβίρουν επάνω στο μπαρ για να βλέπετε τι πίνετε.
4. Να προτιμάτε να πίνετε μια συγκεκριμένη μάρκα ποτού για να είναι πιο εύκολο να ξεχωρίζετε την καθαρότητα από τη γεύση και το χρώμα.
5. Να γνωρίζετε πως έχετε δικαίωμα να επιστρέψετε το ποτό του.
6. Να μην ανακατεύετε διάφορα ποτά όταν πίνετε.
7. Να μην επηρεάζεστε από τα περιστασιακά ποτά που είναι στη μόδα.
8. Να φροντίζετε να συχνάζετε σε μαγαζιά εμπιστοσύνης.

Σχετικά Άρθρα