fbpx
Γενική

Ως εδώ και μη παρέκει από τους επιχειρηματίες για το 12%

Ζητούν συγκέντρωση με τον Αν. Υπ. Περιφερειακής Ανάπτυξης Σ. Ξυνίδη
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Συγκέντρωση με την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη και όλων των αρχών και φορέων του Ν. Ξάνθης ζητούν 30 επιχειρηματίες και το Επιμελητήριο Ξάνθης. Αυτό αποφάσισαν σε συνάντηση τους, όπως μας δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης. Οι επιχειρηματίες οι οποίοι απασχολούν από 3- 200 εργαζόμενους έχουν να πάρουν την επιδότηση εργασίας 12% εδώ και 3 χρόνια και αυτό που προτείνουν είναι να γίνει συμψηφισμός με χρέη που έχουν προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο κ. Ανδρικόπουλος σημείωσε σχετικά: «Είναι πάρα πολλά τα χρήματα και με την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά σήμερα είναι πλέον πολύ βασικά αυτά τα χρήματα κάποια στιγμή να δοθούν.
Έχουμε στείλει και ένα έγγραφο στον βουλευτή μας τον κ. Ξυνίδη και περιμένουμε να μας πει για να κάνουμε μια συγκέντρωση πλέον. Θα είναι παρών ο ίδιος και όλοι οι τοπικοί φορείς, ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και να πάρουμε μια απόφαση για το τι θα γίνει με αυτό το θέμα.
Υπάρχει και μια ιδιομορφία. Το 12% για τη Θράκη είναι νομοθετημένο με υπουργικές αποφάσεις, ενώ δεν είναι για τις άλλες περιοχές. Πρέπει να επιμείνουμε. Να μας δώσουν τουλάχιστον το δικαίωμα να μπορούμε να το συμψηφίσουμε με οφειλές που έχουμε με το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οπότε περιμένουμε να μας ορίσει μια ημερομηνία ο κ. Ξυνίδης. Είναι μάλιστα και Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και τον αφορούν άμεσα αυτά τα θέματα. Αλλιώς θα αναγκαστούμε να κάνουμε μια συγκέντρωση και όσοι θέλουν ας έρθουν».
Τέλος ο ίδιος επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που δεν μπορεί να το φανταστεί κανένας και κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, αφού προαναγγέλλει και άλλα λουκέτα: «Έχουν φτάσει πολλοί από αυτούς στο αμήν. Υπάρχει περίπτωση μετά από δύο μήνες να μην υπάρχουν. Πάνε για κλείσιμο».
ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΨΕ
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης έθεσε το ζήτημα και στην Υπουργό Εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη στα μέσα Μαρτίου, αλλά δεν απάντησε παρά μόνο το σημείωσε. Τους έγραψε κοινώς… Τουλάχιστον ας δοθεί τώρα μια λύση από τον Υπουργό κ. Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος δήλωσε πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash: «Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έτσι όπως έχει δομηθεί το πελατειακό κράτος το κάθε υπουργείο είναι ένα φέουδο που πρέπει για να μπορέσεις πραγματικά να κάνεις αυτό το οποίο πρέπει να κάνεις ως πολιτική βούληση να δίνεις καθημερινές μάχες με όχι συνεργάτες και συμμάχους, σαν αντιλήψεις εννοώ, δεν εννοώ σαν ανθρώπους μέσα, αλλά που μάλλον δυσκολεύουν το έργο το οποίο κάνεις και εκεί έχεις μια καθοριστική επιλογή και το λέει συνέχεια ο Παπανδρέου αυτό: ότι ή θα πας και θα συμπλέξεις με αυτό το οποίο βρήκες και θα το διαχειριστείς ως σύστημα ή θα το υπερβείς θα κάνεις ρήξεις με αυτό που λέμε υπουργείο φέουδο και θα μπορέσεις να ανατρέψεις κατεστημένες καταστάσεις».
Δυστυχώς σε μια δημοκρατία που είναι κληρονομική (βλέπε οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή) φυσικό και επόμενο είναι να έχουμε υπουργεία που θεωρούνται φέουδα που καθορίζουν τον πλούτο, τη δύναμη και την κοινωνική θέση του φεουδάρχη. Όσο ο λαός συναινεί με αυτούς τους φεουδάρχες θα συνεχίζεται η αλαζονεία της εξουσίας και θα θεωρούν την Ελλάδα μαγαζί τους που όποτε θέλουν το πουλάνε.

Σχετικά Άρθρα