fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΕΜΠΡΟΣ
Ένα ακόμη μέτρο προστίθεται στις πλάτες των δημοσίων υπαλλήλων μεγαλώνοντας το βάρος που καλούνται να σηκώσουν μετά την περικοπή μισθών και δώρων που υπέστησαν μέσα στο 2010. Πρόκειται για την κυβερνητική απόφαση για αύξηση της εβδομαδιαίας απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων από 37,5 ώρες σε 40, ρύθμιση που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της ΑΔΕΔΥ η οποία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση και τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση, προκειμένου «να ανατραπούν οι πρόσφατες αποφάσεις που καταργούν κατακτήσεις και δικαιώματα δεκαετιών», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, καλώντας όλους στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη και σε γενική απεργία στις 11 του Μάη.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
«Τα προβλήματα είναι πολλά. Από τις 10.1. 11 έως και τώρα ζητάμε να μας υπογραφεί μια σύμβαση μέχρι τέλος της σχολικής χρονιάς και να μας πληρωθούν τα δεδουλευμένα από 20.09.2011 έως 31.12.10 .
Στο παραπάνω διάστημα είναι όλα νόμιμα (τιμολόγια , ΦΠΑ) , από τις 10.1.11 είμαστε στον αέρα. Τα δρομολόγια τα εκτελούμε με καλή πίστη , προς τους μαθητές και τους γονείς τους . Μιλάμε περίπου για 350 με 400 μαθητές από περιοχές του Νομού Ξάνθης. Πριν προβούμε σε αυτήν την απόφαση είχαμε κάποιες συναντήσεις τόσο με τον κ. Καραλίδη όσο και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιαννακίδη οι οποίοι μας πρότειναν από το υπάρχων της σύμβασης που είχαμε το -5% , να το πάμε -20%. Στην ουσία μας είπαν να υπογράψουμε για να πάρουμε τα λεφτά μας. Αν δεν υπογράψουνε το -20% δεν θα πάρουμε ούτε καν τα δεδουλευμένα. Αλλιώς θα κινηθούμε δικαστικά για να πάρουμε τα λεφτά μας μετά από τέσσερα χρόνια.
Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας κάνουν κάτι!”.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Ωραία, λένε οι κύριοι Χρίστος Πούλιος και Βορίδης ότι πήραν το «οκέϋ» του Δημάρχου Ξάνθης να πάνε στο γωνία «φιλέτο» του πεζόδρομου της Γ. Σταύρου και πήγαν… πήραν τα κλειδιά από τον υπάλληλο και κατέλαβαν το γραφείο!
-Δεν όφειλαν προηγουμένως να έχουν στα χέρια τους την ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημάρχου Ξάνθης, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης»;
-Γιατί τόση… βιασύνη; Μήπως για να δημιουργήσουν προδεδικασμένο ή μήπως γιατί στη πραγματικότητα ο Δήμαρχος δεν τους υποσχέθηκε ΠΟΤΕ κάτι τέτοιο;

ΑΓΩΝΑΣ
Με μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο Ξάνθης και στη συνέχεια η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Άγγελος Μπεμπεκίδης τη χαρακτήρισε ημέρα μνήμης. “Πριν από πολλά χρόνια σκοτώθηκαν εργαζόμενοι για δικαιώματα τα οποία μέχρι σήμερα απολαμβάναμε. Με τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση από το 2010 μέχρι και σήμερα και με αυτό που έρχεται και αφορά τα βαρέα και ανθυγιεινά, τα κεκτημένα που δυστυχώς που κατέκτησαν οι πρόγονοί μας συνάδελφοι δυστυχώς καταργούνται. Η πρωτομαγιά του 2011 είναι πιο σημαντική από τις προηγούμενες. Ο κόσμος είναι λίγος σε σύγκριση με την πρωτομαγιά του 2010 αλλά είναι μία ημέρα μνήμης και δεν πρόκειται να διαγραφεί από τις μνήμες όλου του κόσμου”.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που αφορά την πιθανή κοινωνική έκρηξη ανέφερε: “Αν η Κυβέρνηση με τα νομοσχέδια που ψηφίζει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και αυτή η περίοδος θα είναι σαν και εκείνη του 1886 και θα γιορτάζεται σαν ημέρα μνήμης δυστυχώς από τους σύγχρονους εργαζόμενους της χώρας μας και όλου του κόσμου”.

Σχετικά Άρθρα