fbpx
Γενική

Γίναμε ο περίγελος των άλλων νομών

Κλειστό το κολυμβητήριο παρά τις υποσχέσεις του Δήμου Ξάνθης

Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Κλειστό παραμένει το κολυμβητήριο της Ξάνθης εδώ και τέσσερις μήνες, παρά την δημόσια υπόσχεση της διοίκησης του Δήμου Ξάνθης ότι θα λειτουργήσει τον Απρίλιο. Ωστόσο το όνομά της πόλης μας ακούστηκε και συνεχίζει να ακούγεται πάνω στους βατήρες και στα βάθρα επίσημων αγώνων water polo και κολύμβησης.
Με την ατομική τους προσπάθεια οι αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης και του Ποσειδώνα προσπαθούν να διασώσουν ότι μπορούν από την άθληση με το νερό, που με τόση επιμονή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να απαξιώσουν στην Ξάνθη. «Βλέπετε μόνο προεκλογικά μπορούμε να ζεστάνουμε νερό» σχολιάζει καυστικά ο Ποσειδώνας.
Η κ. Σοφία Συμεωνίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΚΟΞ προέβη σε δηλώσεις στην XanthiNews εκφράζοντας για πολλοστή φορά την πικρία τους για τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα: «Τα παιδιά μας συνεχίζουν να ασχολούνται όσα έχουν τη δυνατότητα από άποψη χρόνου και δυνατοτήτων των γονιών. Προσωπικά και ατομικά ο καθένας.
Δυστυχώς είναι πάρα πολύ λίγα τα παιδιά αυτά. Από τα 250 μέλη του ΚΟΞ ασχολούνται 25 αθλητές του πόλο και 6- 7 αθλητές της κολύμβησης, από τους οποίους μόνο ο ένας ασχολείται συστηματικά, οι υπόλοιποι προσπαθούν να μη χάσουν τη χρονιά.
Γνωρίζαμε ότι θα ανοίξει το κολυμβητήριο και είχαμε προετοιμαστεί και ψυχολογικά. Δυστυχώς όμως δεν έγινε. Είχαμε αρκετές συναντήσεις και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις σε κάποια προβλήματα που τέθηκαν. Δεχθήκαμε να αναλάβουμε κάποια έξοδα σαν σύλλογοι, παρόλο ότι ήταν δυσβάσταχτα. Ωστόσο, δεν άνοιξε.
Είχαμε υποσχέσεις σε κατ ιδίαν συναντήσεις μας αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Είναι δύσκολο να λειτουργήσει και στη νέα χρονιά. Συζητάμε συνέχεια τα ίδια. Πρέπει να βρεθεί λύση ώστε να κατέβει το κόστος λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό. Περιμένουμε».
Για το αν μπορούν οι συνδρομές των μελών να καλύπτουν τα έξοδα του κολυμβητηρίου η κ. Συμεωνίδου σημείωσε: «Οι συνδρομές των μελών μας είναι για τους προπονητές. Προσπαθώντας να παρέχουμε καλή ποιότητα προπόνησης στον κόσμο γιατί θέλουμε τα παιδιά μας να ασχοληθούν σοβαρά με την κολύμβηση. Πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, τα λειτουργικά μας έξοδα, τους προπονητές μας, ωστόσο και πάλι δεχθήκαμε να κόψουμε από αυτά, να βάλουμε κάτι παραπάνω από την τσέπη μας κάποιοι για να στηρίξουμε κι εμείς τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, ωστόσο δεν βρέθηκε λύση».
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Σε όλους τους νομούς λειτουργούν τα κολυμβητήρια εκτός από την Ξάνθη. Στις μεγάλες πόλεις αν κλείνει κάποιο, υπάρχουν και τα υπόλοιπα για να καλύπτουν τις ανάγκες. Τελικά είναι θέμα πολιτικής βούλησης το ότι μένει κλειστό το δικό μας, υποστηρίζουν στον ΚΟΞ και προσθέτουν: «Θα μπορούσαμε να πηγαίναμε σε άλλες μορφές ενέργειας για να μην ξοδεύουμε πολλά χρήματα στο πετρέλαιο. Υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες για να καταλήξουν στο τι πρέπει να γίνει.
Έχουμε προτείνει την ηλιακή ενέργεια και το καύσιμο πέλεξ, τη γεωθερμία.
Έχουμε απελπιστεί τελευταία. Είναι από τα πιο ωραία κολυμβητήρια, είναι ένα κόσμημα. Μπαίνουμε συχνά σε κολυμβητήρια για αγώνες και ξέρουμε. Έχουμε γίνει περίγελος, μας κοροϊδεύουν όπου πάμε, τους φαίνεται απίστευτο ότι είναι ακόμη κλειστό. Μας λένε από άλλους νομούς ότι είμαστε για τα πανηγύρια και για τίποτα άλλο. Και δεν φταίνε τα παιδιά μας να ακούνε αυτά τα επιδοκιμαστικά σχόλια».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Κ.Ο.Ξ. ΣΤΑ 29Α ΝΟΒΕΙΑ 2011
Το διήμερο 16 και 17/4/2011 η Χ.Α.Ν.Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της περιφερειακής επιτροπής κολύμβησης κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας διοργάνωσε τους διεθνείς αγώνες open κατηγορίας «29α ΝΙΟΒΕΙΑ 2011».
Το παρόν έδωσε και ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης με τη συμμετοχή του Ξυνίδη Γιάννη, 13 ετών, κατηγορίας ΠΠ- Β. Αγωνίστηκε : 1) στα 50 μ. ελεύθερο όπου τερμάτισε 55ος σε γενική κατάταξη και 4ος στην κατηγορία του, με χρόνο 00:29.04, ενώ ο ατομικός του καλύτερος χρόνος είναι 00:28.77 και 2) στα 200 μ. μικτή ατομική τερματίζοντας 21ος στη γενική κατάταξη και 3 ος στη κατηγορία του με χρόνο 2:36.66. Χρόνος που έδωσε στον αθλητή άλλο ένα όριο, το πέμπτο στη σειρά, για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τον Ιούλιο στη Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα