fbpx
Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Μέσα σε κλίμα χαράς και συντροφικότητας γιορτάστηκε την Κυριακή η γιορτή του Πάσχα σε μια λιτή αλλά ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για τους ηλικιωμένους τρόφιμους στο Γηροκομείο Ξάνθης,
Στην καθιερωμένη γιορταστική εκδήλωση παρόντες ήταν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός, ο Αντιπεριφερειρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης η Πρόεδρος του Γηροκομείου Βιβή Στυλιανίδου και φυσικά όλοι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου.

ΜΑΧΗΤΗΣ
Εντός του Μαΐου θα ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη για την μείωση των διοδίων, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Γιάννη Μαγκριώτη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,9, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι «έχουμε θέσει πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέσα στο Μάιο, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες και η συζήτηση στη Βουλή που θέλουμε να γίνει οπωσδήποτε στην ειδική επιτροπή για να γνωρίζουν και τα κόμματα και να πουν τη γνώμη τους και στο τέλος θα υπογραφεί το όποιο μνημόνιο αφού υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε».
Παράλληλα, χαρακτήρισε δικαιολογημένη σε πολλές περιπτώσεις τη δυσφορία του κόσμου και διευκρίνισε πως θα αρθούν οι αδικίες.
«Θα βοηθήσουμε», πρόσθεσε, «πάρα πολύ τις συχνές τοπικές μετακινήσεις και θα υπάρχει μια δραστική μείωση εκεί που είναι υπό κατασκευή, όπου πράγματι είναι αδιανόητο να πληρώνεις πιο πολλά διόδια από ότι στο παρελθόν ενώ η υπηρεσία που σου προσφέρουν είναι χειρότερη από ότι στο παρελθόν. Και φυσικά θα γίνει μια γενική μείωση και εκεί που είναι κατασκευασμένοι οι αυτοκινητόδρομοι».
-Οι…..»δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», σημείωσαν την πρώτη τους νίκη!

ΑΓΩΝΑΣ
Με πίστη και κατάνυξη οι πιστοί παρακολούθησαν στις ενορίες τους το θείο δράμα δοσμένο μέσα από τα ευαγγέλια και τις γεμάτες αγάπη βραχνιασμένες, κουρασμένες αλλά ζωντανές φωνές των ιερέων. Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων και η ακολουθία του προσπάθησαν να περάσουν απ’ όλες τις ενορίες και να στείλουν το μήνυμα των παθών του θεανθρώπου.

ΕΜΠΡΟΣ
Τράβηξαν «χειρόφρενο» μέχρι νεωτέρας, οι εκσκαφείς του δήμου Ξάνθης κατόπιν απόφασης του δασαρχείου Ξάνθης που ζήτησε αναστολή των εργασιών της ΔΕΥΑΞ σε δασική περιοχή της Παλιάς Πόλης (100 μέρα από το μουσουλμανικό νεκροταφείο), όπου προτίθεται να κατασκευάσει δεξαμενή ύδρευσης χωρητικότητας 2.500 κυβικών για την ύδρευση της Παλιά Πόλης αλλά και της περιοχής των Πετρελαιαποθηκών και του Δροσερού. Η εν λόγω απόφαση πάρθηκε μετά από τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και διαμαρτυρίες κατοίκων που υποστηρίζουν ότι στην περιοχή ήταν παλιό μουσουλμανικό νεκροταφείο και ότι οι εκσκαφείς βεβήλωσαν το χώρο αφού έφεραν στο φως μακάβρια ευρήματα, όπως οστά και πλάκες που πιστοποιούν την ύπαρξή του. Να σημειώσουμε ότι στην υπόθεση παρενέβη ο εισαγγελέας.

Σχετικά Άρθρα