Γενική

Έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες

ΜΑΧΗΤΗΣ
Εκτός ημερήσιας διάταξης, αναγνώσθηκε ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών, που εκφράζει τη συμπαράστασή του, στους φοιτητές Παναγιώτη Μουσταθέλο και Σταύρο Φωτεινόπουλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες από τη Δικαιοσύνη. Οι δύο φοιτητές ενεπλάκησαν σε επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ξάνθης, όταν διαδήλωναν για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Ο Σύλλογος Φοιτητών, ζήτησε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής, στη δική που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης. Εκπρόσωπος των Φοιτητών, επεσήμανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης τους λόγους, για τους οποίους ζητά τόσο από την Δημοτική Αρχή Ξάνθης, όσο και ευρύτερα από την κοινωνία της Ξάνθης τη συμπαράσταση στη κρίσιμη δίκη της Τρίτης. (Ήταν να γίνει χθες, όλα έδειχναν όμως ότι θα αναβάλλονταν τελικά λόγω ωραρίου…).

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

Δικαιώθηκε δυστυχώς ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που το είχε «προβλέψει» και επισημάνει από την αρχή….Και λέμε «δυστυχώς», διότι αυτή που την «πληρώνει» είναι η ακριτική περιοχή της Σταυρούπολης και πάλι! Και όπου το Κέντρο νεοσυλλέκτων που λειτουργούσε εκεί από το 2005 (χάρις στις τότε ενέργειες του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέκου Κοντού), βάζει οριστικά λουκέτο, γεγονός που επιβεβαιώνει πλέον το ίδιο το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο απαντητικό έγγραφό του, στο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για το συγκεκριμένο θέμα.
Από την άλλη βέβαια και πάλι δυστυχώς, «γελοιοποιούνται» τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι όλα είναι….ψέματα και…ράδιο ΑΡΒΥΛΑ ή μυθεύματα των δημοσιογράφων, μετά από την συνάντησή τους με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Βενιζέλο.

ΕΜΠΡΟΣ
Λέει «ναι» στην ιδιωτικοποίηση της ΣΕΚΑΠ ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας που με τροποποίηση του καταστατικού «άνοιξε το δρόμο» για την απόκτηση μετοχών από ιδιωτικά κεφάλαια, και υποστηρίζει ότι αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να έχει και θετικά αποτελέσματα, με την απαρέγκλιτη τήρηση της διαφάνειας «υπό την έννοια της ρευστότητας για την επιβίωση της εταιρίας και για να γίνει ανταγωνιστική στην αγορά», όπως είπε ο ίδιος με δηλώσεις του στο Κανάλι 6. Σχολιάζοντας δε, με το συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της Διοίκησης ανέφερε ότι: «αυτό είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά δεν υπερψηφίστηκε και δεν ξέρω τους λόγους. Αυτό που πρέπει να γίνει, με απόλυτη διαφάνεια και με ξεκάθαρη θέση των μετόχων είναι το ποιος μπορεί να δώσει τη ρευστότητα στην επιχείρηση και ποια θα είναι η στρατηγική της. Δεν καθορίζεται αυτό από την πολιτεία, η οποία απλώς στέκεται δίπλα σε αποφάσεις που δίνουν διεξόδους».

ΑΓΩΝΑΣ
Ένα από τα ωραία επιτεύγματα της πόλης μας από την ‘εποχή Αμοιρίδη’ είναι το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Συχνά μέσα από τις συχνότητές του ακούγεται ή υποφώσκει μια διάθεση “Να κλείσει το Δημοτικό Ραδιόφωνο. Τι χρειάζεται ;”. Για να είμαι ειλικρινής, αυτές οι απόψεις εναλλάσσονται κυρίως στις αντιπαραθέσεις της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας.

Σχετικά Άρθρα